Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

От 1 март започва приема на заявления за кандидатстване по СЕПП

От 1 март започва приема на заявления за кандидатстване по СЕПП

www.selo.bg

От 1 март 2008 год. в общинските служби по земеделие и гори ще започне подаването на заявления от ползвателите на земеделски земи за кандидатстване по Схемата за единно плащане на площ за текущата 2007-2008 стопанска година. Формулярите на заявленията за подпомагане се предоставят от ОСЗГ. Стопаните, които са регистрирали стопанисваните от тях площи за предходната година, подават заявление за корекция в СИЗП, в което актуализират разпределението на блоковете в земеделското стопанство по парцели и култури, както и могат да добавят нови площи към земеделското стопанство.

Земеделските стопани, нерегистрирани до момента със стопанисваните от тях площи по СИЗП, попълват заявление за регистрация по СИЗП, с което идентифицират земеделското си стопанство за текущата година. Крайният срок за подаване на заявленията в областната разплащателна агенция е до 15.05.2008 год.

От дирекцията апелират към земеделските производители, чийто земи се припокриват, да изчистят юридическото статукво на нивите, защото при посочването, че едни и същи площи се обработват от двама души, нито един от тях няма да получи субсидията за единно плащане на площ. Именно поради тази причина в Брюксел са върнати над 70 милиона лева от субсидиите за първата ни еврогодина.

Другият препъникамък за получаването на европарите е недопустимото увеличаване на обработваемите площи, които стопаните посочват в документите си. Нерядко вписаните там земи се оказват неплодородни места. В регламента е записано, че ако производителят е надписал с 50 процента земите, които обработва, санкцията за това е да не получава субсидии за единно плащане на площ в продължение на три години.

Коментари
анонимен
на 10.08.2010 18:46:28
[:driver:][molq][googd2][:thanku:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug