Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

От днес дейността на КТИ се поема от Областните дирекции Земеделие

От днес дейността на КТИ се поема от Областните дирекции Земеделие
От началото на 2016 г. Контролно - техническата инспекция към Министерство на земеделието и храните се закрива. Активите, пасивите, архивът, както и другите права и задължения на Контролно - техническата инспекция, преминават към областните дирекции "Земеделие".
 
От Областна дирекция Земеделие София – град предоставят Указания по прилагането на закона за регистрация и контрол на земеделската и горска техника:
 
1. Първоначалната регистрация, промяната на регистрацията и отчисляването на земеделската, горската техника, включително на превозните средства и машините за земни работи, както и техническите прегледи, се извършват в Областните дирекции "Земеделие".
 
2. До влизането в сила на измененията в съответните подзаконови нормативни актове се приемат заявления по образците по Наредба №7 от 2010г., за условията и реда за регистрация на земеделска техника, горска техника и машини за земни работи (ДВ, бр. 27 от 2010г.).
 
3. В тридневен срок, считано от 11 януари 2016г., Контролно - техническата инспекция - в ликвидация, съответно регионалните й служби, предават с приемо - предавателен протокол софтуерния продукт "Програмата за регистрация на земеделската и горската техника" и компютърните конфигурации, на които е инсталиран този продукт, на Министерството на земеделието и храните, и на Областните дирекции "Земеделие".
 
4. В 14- дневен срок, считано от 11 януари 2016г. издадените в периода 4 януари 2016г. - 8 януари 2016г. свидетелства за регистрация, талони за технически преглед и табели с регистрационен номер се преиздават от Областните дирекции "Земеделие" в съответствие с чл. 11 от Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника. Такса не се събира.
 
5. До влизането в сила на тарифата по чл. 17, ал. 1 от Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника таксите за дейностите по закона се заплащат по банков път по сметка на Областна дирекция "Земеделие", съответно на Министерство на земеделието и храните.
 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug