От юли Titan Machinery Inc. придоби изцяло акциите върху българското дружество

От юли Titan Machinery Inc. придоби изцяло акциите върху българското дружество
От юли 2016 Titan Machinery Inc. придоби изцяло акциите върху търговската си дейност на селскостопанска техника в България и стана 100% собственик на дружеството Тайтън Машинъри България АД. Инвестицията е в резултат на желанието да се упражни стратегическа, търговска и инвестиционна политика от американската компания и да наложи модела си на работа, който следва през последните годините в САЩ. 
 
 
Само за първите три месеца на 2016 компанията е реализирала оборот в размер на $285 млн. Това се дължи на широко изградената дилърско-сервизна мрежа в САЩ, както и в 17-те европейски представителства, включително България и Румъния, където има най-сериозен ръст на приходите от дейността през изминалата година.
 
Тайтън Машинъри България е сред фирмите лидери в продажбите на селскостопанска техника в страната и е официален вносител на водещи марки селскостопанска техника – Case IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Tecnoma, Merlo и др. 
 
Ръководството на дейността поема експерт, с предишен опит в търговията със земеделска техника - Филип Цветков, който е зам.-изпълнителен директор Тайтън Машинъри България АД.
 
В интервю за Трактор.БГ Филип Цветков разказва за предизвикателствата пред него на новата позиция в семейството на Тайтън Машинъри България.
 
Здравейте, моля да се представете и да ни разкажете малко повече за Вас. 
- Здравейте, казвам се Филип Цветков, от скоро приех предизвикателството да бъда кънтри мениджър за Тайтън Машинъри България. Във фирмата идвам от друга голяма фирма в сектора, където в последните 4 години бях търговски директор. Преди това имам 10 години опит в автомобилния бранш на различни позиции в две от най-големите фирми за продажба на автомобили в България. 
 
Вашата поява в Тайтън Машинъри България е обозначена и от други промени в компанията. Бихте ли ни казали малко повече за тях?
- Тайтън Машинъри всъщност изкупи всички акции на Тайтън Машинъри България, сега е 100% собственик, но това е част от тяхната стратегия за развитие в региона. Знаете, че в световен мащаб, те са най-големият дилър на CNH в света, като в САЩ имат близо 100 представителства, в Европа работят вече в 4 страни, включително България. Общо представителствата на фирмата са 20, а 8 от тях са в България. Това е голямата новост за фирмата тук. 
 
Споменахте малко по-рано, че имате опит в аграрния сектор. Смятате ли, че това е предимство за вас или е по-скоро предизвикателство?
- Предимство, разбира се. Както се казва и особено важно за земеделието и със сигурност важи, че човек се учи докато е жив, но опит винаги помага – да.
 
Какви смятате, че са предимствата и недостатъците на Тайтън Машинъри България и върху какво ще работите най-много оттук насетне?
- Тайтън, като толкова голяма и установена фирма в световен мащаб и на местния пазар има традиции. В България вече представена от 4 години. Познаваме пазара от първо лице. Работили сме тук и ще продължаваме да работим и да развиваме фирмата и за напред. Имаме ноу-хау от фирмата майка в международен мащаб, така че се чувстваме уверени.
 
Да очакват ли вашите клиенти промяна в брандовете, които Тайтън Машинъри България предлага. Ще има ли нови марки, които ще предлагате на пазара?
- Ние имаме добре установени партньори, с които ще продължим усилено да работим. От друга страна винаги гледаме да сме близо до пазара и да реагираме бързо, така че е възможно да разширяваме портфолиото в бъдеще. 
 
Каква ще бъде визията на Тайтън Машинъри България върху, която ще работите от тук насетне?
- Тя по-скоро ще е продължение на усилията ни от предишните години т.е да продължим да бъдем един стабилен и дългосрочен партньор на земеделските производители в страната.
 
И да ни кажете в заключение, какво пожелавате на себе си и на екипа, с който ще работите?
- Първо здраве, второ, естествено, желание за работа и търпение, за да се справяме с ежедневните предизвикателства. 
 
Повече информация за Тайтън Машинъри България може да намерите на интернет страницата www.titanmachinery.bg, както и на краткия национален номер *4040.
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!