Отново се заговори за промени в марките под шапката на AGCO

Отново се заговори за промени в марките под шапката на AGCO

 

Отново се появиха публикации в амеркански специализирани издания, за евентуални предстоящи промени в брандовете, които са под шапката на корпорацията AGCO.

 

В редица публикации се съобщава, че от компанията AGCO планират да премахнат някои от търговските марки под които продават продуктите си, в това число и едноименната марка AGCO. Компанията произвежда трактори под марките AGCO, Challenger, Fendt, Massey Ferguson и Valtra. Компанията също така поддържа марката АGCO-Allis за пазара на Аржентина.

 

Корените на корпорацията се свързват с Аllis-Chalmers. През 1985 г. отделът на Allis-Chalmers за селскостопанско оборудване бе продадени на Deutz. Така до 1990 г. компанията работи под името Deutz-Allis. По това време управленския екип на корпорацията Allis-Chalmer от Северна Америка откупи обратно дела си от Deutz. В последствие компанията бе преименувана на Allis-Gleaner Company (Gleaner е била търговската марка за комбайните, произвеждане от компанията). По-късно с годините Allis-Gleaner Company се съкращава на AGCO.

 

Първоначално AGCO продават тракторите си под марките AGCO-Allis и AGCO-White, но през 1991 г. продават линията White. Две години по-късно придобиват Massey Ferguson. През 2001 г. в Северна Америка AGCO-Allis и AGCO-White бяха обединени от общото търговско име AGCO Tractor.

 

Отлично осведомен източник на Трактор.БГ заяви, че от началото на 2011 г. се очакват маркетингови и търговски промени за българския пазар на 2 от основните марки на AGCO - Challenger и Massey Ferguson, както и частични промени при продажбите на техника и резервни части FENDT и VALTRA.

 

Справка на Трактор.БГ в официалните регистри на КТИ показва драстичен спад на продажбите на FENDT за периода януари-септември 2010 г. , спрямо същия период на предходната година. Спад има и при продажбите на Massey Ferguson. Оsновна причина за това е, че повечето фермери закупиха техника по приключилата вече мярка 121 от ПРСР.

 

© 2010 tractor.bg