Отсега се мисли за нов комбайн. Какъв да бъде той през 2020 г.?

Експерти отсяват няколко важни момента, на които да обърнете внимание като потенциален купувач

  • 12.01.2022 15:49
  • 249
  • 0
  • Новини
Отсега се мисли за нов комбайн. Какъв да бъде той през 2020 г.?

pixabay.com

По какви критерии да изберем зърнокомбайн през 2020 г.? За да направите информиран избор, колегите от Propositsiya споделят съвети на експерти.

 

Любимата марка селскостопанска техника на германците

 

Зърнокомбайните са едни от най-разпространените и незаменими земеделски машини, когато става дума за прибиране на реколтата. На практика всички големи производители предлагат широка гама от модели, които се отличават един от друг по своята производителност.

 

Широкият диапазон на характеристики е обусловен от потребностите на фермерите. Жътвата наближава и сега е времето, в което да се замислите какъв комбайн да купите за стопанството си.

 

Информираният и премислен избор е залог за това, че машината ще съответства напълно на особеностите на предстоящите дейности на полето. Ето няколко момента, на които да обърнете внимание като потенциален купувач на комбайн.

 

НАЙ-ВАЖНОТО В АГРИ.БГ

 

Съветите на експертите

 

На пазара не съществуват универсални модели комбайни – такива, които са оптимално решение за всички параметри на полето. Поради това в процеса на пресяване на вариантите е важно да обърнете внимание на няколко неща, включително на това, в какви условия ще експлоатирате техниката.

 

-    Размерите на полетата;
-    Среден добив на отглежданата култура;
-    Икономически фактор.

 

По-голямата част от съвременните зърнокомбайни се поделят в две категории: с барабанно-сепариращо и с роторно устройство. Именно от този ключов елемент зависи как ще се представи техниката в процеса на експлоатация, с какви задачи ще се справя и доколко ще е ефективна.

 

 

 

Добави коментар