Първият електронен магазин за земя в Интернет от „Агрион“

Всеки, който иска да си наеме обработваеми терени, може да го направи от сайта на компанията

Първият електронен магазин за земя в Интернет от „Агрион“

Как да наема земя за предстоящия земеделски сезон, без да излизам от вкъщи? Много от фермерите се питат този въпрос, след като COVID-19 хлопна кепенците на цялата държава. Отговорът е – можете да я наемете онлайн, през Интернет мрежата и то с минимални усилия от ваша страна.

 

Ниви се продават и без главоболия с роднини

 

Решението дава лидерът в поземлените отношения „Агрион“, който ще отдава терените си чрез договаряне с фермери и арендатори изцяло по дигитален път. Кампанията започва през април. Дружеството е единственото в България, което въвежда постоянно иновативни и справедливи методи за определяне на рентните нива. 

 

Затова „Агрион“ ще бъде и първата компания в България, което ще се опита да направи целия процес дигитален – от пълната информация за пакетите земя, която се отдава, през преговорите и сключването на сделката. 

 

На официалния сайт на земеделския лидер всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища. След като изберат земята, която ще им е необходима за земеделската 2020-2021, фермерите ще продължат преговорите по предпочитания от тях начин.

 

Една от причините да се премине на максимално дигитален начин на общуване е необходимата социална изолация. Мярката ще намали риска за здравето както на клиентите на компанията, така и на търговския персонал.

 

 

Експертите на „Агрион“ са разработили процедурата така, че да осигури честни и прозрачни условия за всички участници. Няма скрити клаузи и договорки, а за победител се избира онзи, който е предложил най-атрактивни условия за наемане на земи от „Агрион“.

 

Наемането на плодородна земя е особено подходящо за млади фермери, които не разполагат с нужните средства, за да купят своя собствена или пък имат нужда от първоначално финансиране, за да развият своите стопанства.

 

 „С тази мярка даваме категорично заявление, че най-голямата компания в поземлените отношения ще продължи да подкрепя българското земеделие в този така труден момент. Едно от обещанията на „Агрион“ към нашите клиенти е да бъдем все по-иновативни и да предлагаме все повече услуги за тяхно удобство.

 

Възможността за дигитализация е една услуга, която пести време и пази здравето на нашите клиенти. А те всяка година стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че определянето на рентните нива в „Агрион“ е най-честно и прозрачно. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители избират „Агрион“ за партньор и наемат нашите земи“, твърдят от дружеството. 

 

Пълните условия за отдаването на земи може да се открият ТУК и на националния телефон 08001166.

 

„Преговорите за наемане на земя позволяват на всеки, който иска да се занимава със земеделие, да се включи, дори да не притежава опит в земеделието. Това е изключителна възможност и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя“, казват експертите от „Агрион“.

 

Равните и честни условия за наемане на земи дават възможност на всички участници на пазара да получат за обработване качествена земя и да бъдат по-конкурентоспособни. Това е шанс за малките и средни наематели да преодолеят капсулирането между арендаторите в дадени региони. 

 

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. Запитванията от по-малки стопанства, които искат да влязат в нови землища обаче, се увеличават ежегодно.

 

Информация за „Агрион Финанс“ може да намерите на www.agrion.bg, 0800 111 66 или във всеки един от офисите на дружеството в цялата страна.