Петя Ставрева: "Не можем да си позволим такова земеделие "

Петя Ставрева: "Не можем да си позволим такова земеделие "

Министерството на земеделието и продоволствието трябва да промени своето отношение към българското земеделие и животновъдство. Необходима е правилна и адекватна промяна на политиката по отношение на тези сектори. 

Това каза пред Агенция “Фокус” евродепутатът Петя Ставрева, която днес се е срещнала в Пловдив с представители на млекопроизводителите от Стара Загора. Хората от млечния бранш са запознали евродепутата с техните проблеми. 

“Те казаха, че за тях ножът е опрял до кокала и аз ги разбирам”, обясни Ставрева. “Млекопроизводителите трябва да търсят и да защитават правата си”, отбеляза тя, “техните възможности не са много, но не може да си позволим да имаме такова земеделие”, допълни евродепутатът. 

“Хората, които са отговорни за земеделието у нас, често показват, че не вземат необходимите национално отговорни решения”, посочи Ставрева и допълни още, че именно развитието на земеделието е един от приоритетите на Европейския съюз. 

Според депутата българското земеделско министерство омаловажава някои от секторите, за сметка на други, които толерира повече. 

По думите на Ставрева едва през 2015 г. е възможно млечната квота в Европейския съюз да отпадне заради нарастващите тенденции към намаляване на производството на млякото в съюза.