Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Петя Ставрева: Спирането на средствата по САПАРД не е нещо, което не очаквахме

Петя Ставрева: Спирането на средствата по САПАРД не е нещо, което не очаквахме

www.selo.bg

Спирането на парите по САПАРД е третото поредно след спирането по ИСПА и ФАР. Това означава, че сме загубили доверието на европейските ни партньори, заяви в интервю за предаването “Денят започва” на БНТ евродепутатът Петя Ставрева.
Тя цитира писмото от Европейската комисия, според което има възобновени разследвания по случай за измама. Това, по думите й, показва, че съмненията са прераснали в разследвания.

Евродепутатът изрази учудването си как може да се говори отново за неща, които едва ли не се случват случайно.
Спирането на средствата по САПАРД не е нещо, което не очаквахме, каза още тя и изтъкна, че не е редно да се прехвърлят отговорности.

Странно е защо българските фермери и хората в Брюксел са на едно мнение, че проблемът е в агенциите, в министерството. Не ми харесва, че няма доверие в институцията, която трябва да ги управлява, посочи още Ставрева и попита защо не е била открита злоупотребата у нас, а е трябвало ОЛАФ да ни каже.

Няма загуба на доверие, увери зам.-директорът на Фонд “Земеделие” Владимир Карамишев.

При всеки случай има различни казуси и при неразбиране е нормално да има елемент, по който да има много проверки, каза още той.
Стана ясно, че все пак има нередности по програмата.
При срещата се декларира доверието не само в програмата, но и задоволство от управлението, изтъкна Карамишев.

Коментари
Милко
на 15.07.2010 12:12:58
Claas си е Claas, настъпват яко и в тракторите, след като при комбайните са толкова години N 1 !!!!!!![:thanku:][googd2][:driver:]
ivanov62
на 15.07.2010 14:18:26
[:success:] страхотна машинка [:driver:] Кога ли ще е в България??? и на каква ли цена?
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug