Пламен Богоев: Рапид КБ гарантира сигурна жътва с комбайните CLAAS!

Пламен Богоев: Рапид КБ гарантира сигурна жътва с комбайните CLAAS!

Най-напредничавите земеделски производители отдавна са се убедили, че по-добра марка комбайни от CLAAS няма. Това заяви в разгара на жътвената кампания Пламен Богоев, управител на фирма Рапид КБ – официален вносител на марката за България. Стартът на Националната жътвена кампания тази година беше даден от комбайн LEXION на CLAAS, съвместно с Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Миналогодишната жътва също беше открита с комбайн CLAAS LEXION.
 

„Ние от фирма Рапид КБ сме много горди с факта, че и двете земеделски стопанства, които имаха честта миналата и тази година да открият официално жътвата, са собственици на комбайни LEXION. Това в никакъв случай не е целенасочено, но също така не ни изненадва - LEXION e е най-високопроизводителният модел на CLAAS, която пък от своя страна е най-големият производител на комбайни в света. Така че най-напредничавите земеделски производители, които са членове на НАЗ, отдавна са се убедили, че по-добра марка комбайни няма. В крайна сметка CLAAS са доказали, че качеството си струва“, посочи Пламен Богоев.

 

Рапид гарантира сигурна жътва с комбайните CLAAS


Като официален представител на CLAAS за България, вече повече от 25 години Рапид КБ се стреми да поддържа добрия имидж на марката. В есенно-зимния период компанията прави зимна инспекция на закупените от клиентите машини и ги подготвя за предстоящата жътва. Само за последния сезон от Рапид са обслужили над 300 комбайна. Фирмата поддържа в складовете си в София, Русе, Добрич и Стара Загора постоянна наличност от над 10 000 позиции оригинални резервни части. В случай на спешни заявки, частите се доставят от партньорите в Германия за 24 часа. В сезона на жътвата има дори през уикенда дежурни екипи. 
 

„Искам да подчертая, че голяма заслуга за успеха на Рапид КБ има екипът на фирмата. Разполагаме с отлични специалисти – дългогодишни служители, които са установили прекрасни взаимоотношения с клиентите. Но и ние инвестираме в тях – сервизните ни специалисти, търговците, както и служителите от отдел „Резервни части“ участват всяка година в по няколко обучения в заводите на CLAAS и AMAZONE, които поддържат високото ниво на техните знания и умения“, подчерта Пламен Богоев.
 


Рапид КБ се стреми да бъде възможно най-близо до клиентите, ето защо постоянно разширява своята дейност. Следващата година предстои откриване на нова база в гр. Монтана, където ще има складова база, но там вече имам действащ търговски и сервизен екип, който отговаря за този район на страната.

 

Инвестицията в CLAAS се възвръща във времето

 

Закупуването на трактор или комбайн за стопанството е дългосрочна инвестиция, ето заяо съветът на Пламен Богоев към фермерите е да не пестят средства, когато решат да закупят нужния за тяхното стопанство комбайн или трактор. „Това е дългосрочна инвестиция, която умните стопани знаят, че се възвръща във времето. Нашите търговци са опитни ще ги ориентират сред многообразието от машини коя е най-подходяща за техните нужди.


Освен това нека не се доверяват на фирми-фантоми, които биха им продали машина на сравнително изгодна цена, само и само да получат своята печалба, но след това да не могат да обслужат сервизно или с части машината. Препоръчвам да се доверите на утвърдена фирма с име в бранша. Ние, а и нашите дистрибутори в страната, откликваме на изискванията на нашите клиенти, винаги ще дадем правилния съвет, ще отстраним максимално бързо и качествено всеки възникнал проблем и ще доставим в най-кратки срокове нужните части“, посочи Богоев.


Управителят на Рапид съветва клиентите да не правят компромис при частите, тъй като само с оригинални резервни части, могат да бъдат сигурни в безотказната работа на машината.
 

Освен това земеделците не трябва да чакат последния момент, а още зимата да проверят своята машина, за да са напълно готови за жътва и да няма неприятни изненади на полето.

 

Тракторите CLAAS – акцент в представянето на Рапид тази есен
 

Тази година е много динамична за Рапид КБ. През пролетта компанията участва на пролетното издание на Бата Агро, след което отпразнува в два последователни дни с грандиозно шоу своята 25 годишнина на базата в Стара Загора. През лятото и есента за пореден път ще се проведат вече станалите традиционни демонстрации на техниката на CLAAS – на полетата на стопанства от всички краища на България компанията ще покаже работата на демокомбайн LEXION 770, LEXION 780 ТerraTrac, TUCANO 420, тракторите AXION 930, AXION 850 и ARION 620/440.


„Искам да обърна особено внимание на демонстрациите с трактори този сезон – CLAAS инвестират огромни средства всяка година в този пазарен сектор. Проблемите, които имаше при първите серии трактори, след като преди 10 години CLAAS закупиха от RENAULT заводите им за трактори, вече са отстранени. Двете нови тестови станции в изпитвателния център за трактори в Транже, Франция, са на обща стойност от 6,5 милиона евро и на световно ниво представляват едно от най-модерните и функционални съоръжения в агро сектора. В центъра CLAAS е създала условия за тестване едновременно на цялата ходова част, като се започне от двигателя, трансмисията, хидравликата и се стигне до софтуера. Новите тестови станции позволяват натоварване от 2500 кВ, по 500 кВ на всяко колело на трактора, като няма ограничение в размера на машината от най-малките модели трактори CLAAS AXION до най-големите XERION-и. Новите технологии позволяват също да се тестват машините при различни условия на терен, различна влажност, както и разнородни практики на обработка на почвата в световен мащаб.“, обясни Пламен Богоев. 
 

Не случайно на последните изложения тракторите на CLAAS печелят множество награди, една от които е миналогодишния приз „Трактор на годината“ за AXION 850. „Сигурен съм, че и в България нашите трактори ще докажат своите неоспорими качества и ще продължат тенденцията за налагане на пазара. Това е неизбежно да се случи, тъй като най-добрата реклама за една машина е доволният собственик, който вече разполага с нея, а нашите доволни клиенти в този пазарен сектор се увеличават всяка година. Каним всички земеделци на септемврийското изложение Бата Агро. Нашият щанд N: 16 е в непосредствена близост до демополето, където също може да тествате в реални условия работата на нашите трактори и прикачен инвентар“, каза управителят на Рапид КБ.

 

Актуални промоции на налични трактори и комбайни CLAAS
 

Kлиентите на Рапид КБ могат да се възползват от актуалните промоции за налични комбайни TUCANO 320-450 и трактори ATOS 340, ARION 440, ARION 620 и AXION 850.



За допълнителна информация:

Рапид КБ ООД

тел.: (02)400 80 10

www.claas.bg

[email protected]