Пламен Богоев: Утвърждаваме лидерството на Claas при комбайните (ВИДЕО)

Пламен Богоев: Утвърждаваме лидерството на Claas при комбайните (ВИДЕО)

Трактор.БГ разговаря с г-н Пламен Богоев, Управител на фирма Рапид КБ за бъдещите инициативи в развитието на компанията, която тази година отбелязва 25 годишен юбилей на българския пазар за земеделска техника:

 

Г-н Богоев, в предварителния разговор ми разказахте вашите спомени от детството с първия макет на комбайните CLAAS. Какво предизвиква у вас името CLAAS, когато се върнете назад във времето?

Името CLAAS свързвам преди всичко с усещането за едно голямо семейство, част от което имаме щастието да бъдем и ние във фирма Рапид, благодарение на дългогодишните си контакти и ползотворно сътрудничество с нашите основни търговски партньори.

Макар и първите ми спомени да са свързани с присъствието покрай баща ми на Пловдивския есенен технически панаир в средата на 80-те, където фирма CLAAS участваше със собствен щанд, реално първият ми досег с фирмата беше през 1997г.,  когато в рамките на няколко месечен стаж в централата в Харзевинкел, Германия, за пръв път имах възможността да се запозная с начина на работа и високото ниво на професионализъм, ясно изразен семеен дух и приятелска атмосфера. Тези впечатления окончателно затвърдиха у мен желанието един ден да защитавам и развивам този водещ световен бранд на българският пазар в рамките на нашия семеен бизнес.

 

 

Добре известно е, че комбайнът на немския фермер е CLAAS, въпреки че той се конкурира и с други световни брандове. У нас също CLAAS е комбайнът в почти всяко второ стопанство. На какво се дължи този успех на комбайните CLAAS?

Този успех се дължи на съчетанието от безкомпромисното качество на техниката с доказано най-добрата производителност и икономичност, на иновативните технологии и инвестициите в развойна дейност, на изключителната надеждност и дълготраен живот на машините, както и на високата им остатъчна стойност. Всеизвестен факт е, че по нашите полета и до ден днешен успешно работят комбайните от серията Доминатор 106, които бяха внесени за пръв път в България в началото на 80-те години. 

Друг важен фактор за успеха са хората, които стоят зад него – те са гаранцията за това да можем да отреагираме бързо и компетентно във всякакви ситуации с помощта на обучените и опитни колеги -  сервизни техници и специалисти, както и постоянните наличности на оригинални резервни части в нашите бази и тези на нашите дистрибутори.

 

Вие сте учили и работили в Германия преди да се върнете в България и да се присъедините към Рапид КБ. Защо решихте, че мястото ви е именно тук и какво от немския опит прилагате днес?

Решението да се върна тук взех преди повече от 10 години, тъй като съм убеден, че България има нужда от знанията и опита на младите хора, учили и работили в чужбина и желаещи да се реализират у нас, и да допринесат за просперитета на своята родина като се върнат и със собственият си пример станат част от процеса на положителна промяна, която всички толкова много желаем.

Тези знания и умения, придобити във водещите световни икономики и адаптирани за нашите условия и реалности, могат да дадат така нужния тласък за развитието на нашата икономика и в частност на земеделието.

Ние в РАПИД сме си поставили за цел постоянно да усъвършенстваме своите бизнес практики и процеси, и сме в процес на въвеждане на съвременни методи на управление, ползвайки положителния опит на фирма CLAAS по отношение на организацията на работата, структурирането на задачите и отговорностите в ежедневната дейност, и ефективното измерване на постигнатите резултати.

 

Как оценявате партньорството си с вашите ключови доставчици CLAAS и AMAZONE?

Партньорството ни с фирмите CLAAS и AMAZONE го оценяваме като изключително ползотворно и перспективно.  Тези взаимоотношения са започнали на базата на едно голямо доверие и са се развили през годините,  за да достигнат днешното си високо ниво благодарение на водещата ни позиция на пазара и имиджа, който сме изградили с много труд, усилията и неуморната работа на много хора от нашия екип.

 

Какво е важно за вас в отношенията с екипа. На какво се опитвате да ги научите в тяхната работа?

Важно за нас е доверието в хората с които работим, коректността в отношенията ни, високото ниво на самосъзнание и отговорността да си винаги на нивото на фирмите, които представляваме.

 

Какви са плановете за следващите години, каква е посоката?

Плановете ни са свързани с това да затвърдим водещата си позиция в зърноприбиращата техника и постоянно да увеличаваме пазарния си дял при тракторите, както и във всички продуктови групи на CLAAS и да наложим фирма AMAZONE като водещия производител на прикачен инвентар на българският пазар на земеделска техника.

Посоката е една – растеж и просперитет заедно с нашите клиенти, колеги и търговски партньори.

 

Пожелайте нещо на вашите клиенти, партньори и служители по повод 25 годишнина?

Пожелавам на всички да бъдат живи и здрави, да изпитват удоволствие от това което вършат и да имаме много поводи за радост и празненства!


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!