Пълна гама земеделска техника с марките AMAZONE и CLAAS представи Рапид КБ на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)

Пълна гама земеделска техника с марките AMAZONE и CLAAS представи Рапид КБ на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)
Традиционно фирма Рапид КБ показа пълната продуктова гама на земеделска техника с марките CLAAS и AMAZONE на БАТА Агро Есен 2016. 
 
Акцент на щанда на Рапид КБ бе поставен върху почвообработващата техника на световния производител AMAZONE. Марка, доказала се през годините със здравината на предлаганата техника, прецизността в работата, както и изпипване на всеки детайл.
 
 
Ирина Ванкова, търговски директор на Рапид КБ, представи пред екип на Трактор.БГ новостите при плуга CAYRON, който се предлага от четири години на пазара.
 
“Плугът CAYRON е изграден здрав, масивен, със стабилна конструкция, основната греда е с размери 200/120 мм и дебелина близо 9 мм. Основната ос, около която се извършва обръщането на плуга, е 130 мм. При самото обръщане окачването е направено с паралеограм, което дава възможност да се намали височината на обръщане, а това означава да намалим рамото, от което се редуцира въртящия момент и съответно въздействието на плуга при обръщане върху трактора.”
 
 
AMAZONE CAYRON се предлага както с пет, така и с шест корпуса. При регулирането на работната ширина фермерите могат да избират дали да е хидравлично или механично, с предпазване – болтова защита, механична или хидравлична защита на плужните тела. 
 
 
Характерно за плуга е, че има много лесна и бърза настройка за работа, като при хидравлична настройка на работната ширина и промяна на същата, не се налага да се донастройва първото тяло, то автоматично се наглася според работната ширина.
На щанда на Рапид КБ земеделските производители имаха възможност да видят и пълната гама торачки на AMAZONE, прикачни и навески пръскачки, доказалата се на пазара самоходна пръскачка PANTERA и различни видове сеялки за есенници и пролетници.
 
 
Рапид КБ, като официален дилър на земеделска техника CLAAS, изложи всички нови и доказали се модели на марката за българския пазар. За първи път бе показан на изложението БАТА Агро комбайнът CLAAS LEXION 740. Той е хибриден модел, оборудван с Dynamic Cooling и двигател Mercedes, който гарантира максимална производителност с минимален разход на гориво. Това бе доказано и на полевите демонстрации, организирани това лято от екипа на фирма Рапид КБ.
 
 
“Интересното тук е разхода на гориво, който получихме при демонстрациите, които направихме с него в страната, тук вече гоним 1 литър от декар разход. Това е легендарният разход, който се получаваше с CLAAS MEGA 204 – 208, които все още са много популярни в България”, разказа Николай Цеков, мениджър продажби в Рапид КБ.
 
Новост при хедерите за комабайни е CLAAS CОRIO.
 
“Той е от 6 до 12 редов като интересното тук е, че вече имаме и междуредово разстояние и 80 см. Той е изцяло нов, с подобрено задвижване, изисква още по-малко мощност за задвижване, както и ъгълът му е променен, така че да имаме по-малка загуба на кочани. Въобще има доста промени, дизайна на капаците. Много са нещата, които спомагат за по-добрата и по-бърза работа. Освен това може да се преоборудва и за жътва на слънчоглед, което е актуално и интересно за българския пазар”, допълни Николай Цеков.
 
Рапид КБ представи и своето решение за животновъди – това е доказалият се на пазара силажокомбайн CLAAS JAGUAR. Тази машина е лидер в световен мащаб. Тя е с много лесно управление, ефективна, с много нисък разход на гориво и голям комфорт за водачите. Заедно с него бе показана сламопресата ROLLANT. Тя е за рулонни бали, с нарязване на материала и с опаковане с мрежа и сезал. Това гарантира по-бързо обвързване на балите и по-добра форма. 
 
 
Фермерите имаха възможност да видят и универсалния трактор CLAAS ARION 440, който също е подходящ за животновъдни ферми. Оборудван е с двигател FPT, с мощност 120 к.с. и отговаря на екологичните стандарти Tier IV Final. Повече за него обясни Христо Маринов, Продуктов мениджър в Рапид КБ.
 
“Тракторът е много универсален и подходящ за малки стопанства, в които е застъпено животновъдство. Предлагаме го с трансмисия QUADRISHIFT, при която имаме 4 диапазона с 4 предавки под товар или общо 16 предни и 16 задни скорости. Той е подходящ за животновъдни ферми, тъй като има опция за избор между две ниски и две по-високи кабини. Като ниските кабини дават възможност той да преминава през ниски врати или да се движи в ниски сгради. Общата му височина с ниската кабина е 2 м и 48 см. Друга кабина, която е много интересна, е кабината с панорамен покрив, при която стъкления покрив преминава без прекъсване към челното стъкло на трактора без да има хоризонтален елемент и не прекъсва видимостта на водача при работа с челен товарач. Водачът има зрително поле във вертикално направление почти 90 C и много улеснява работата по този начин с трактора.”
 
 
Новост при този трактор е, че предстои от следващата година да се предлага с трансмисия HEXASHIFT, която в момента се използва при серията 600 на ARION. Това ще гарантира повече на брой предавки и ще позволи по-точно избиране на скоростта на движение или на работа и по този начин работа с по-ниски обороти и съответно по-малък разход на гориво и по-ниско ниво на шум в кабината. 
“Тракторът притежава много от системите, които са характерни за по-големите модели, като например активен преден мост, от следващата година също ще се предлага окачване на кабината – двуточково механично окачване на кабината, които създават голям комфорт за водача и намаляват умората в края на деня, позволявайки той да се съсредоточи върху дейностите, които той извършва”, каза Христо Маринов.
 
Повече информация на продуктите на CLAAS и AMAZONE, може да получите от официалния вносител за България,  фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!