Почвообработваща техника за есенната кампания показа Фермер 2000 (ВИДЕО)

Почвообработваща техника за есенната кампания показа Фермер 2000 (ВИДЕО)
През последните години Фермер 2000 наложи Farmet като един от водещите брандове за почвообработваща техника в страната. По време на специализираното селскостопанско изложението БАТА АГРО Есен 2015 компанията показа най-наложените машини на пазара, както и машините, които намират приложение в есенния сезон за обработка на почвата след жътва:
 
Това са машините Softer и Discomat от продуктовата гама на дисковите култиватори. Discomat е подходяща машина за директна обработка, както след оран, така и на ечемични и пшенични стърнища. Машината може да комбинира до две обработки, с което да спести от разходите за обработка на фермера. Работната й дълбочина стига до 18 см, което позволява след минаване с тази машина директно да бъде засято стърнището. Машината Softer е така нар. лек дисков култиватор, той е подходящ изключително за обработки след оран, разбира се, ако условията позволяват, и за директна обработка на стърнища, обясни пред Трактор.БГ Михаил Михайлов, търговски директор във Фермер 2000.

 
На БАТА АГРО Есен Фермер 2000 представи и предсеитбения култиватор Farmet Kompactomat – машина която се наложи на българския пазар. Тя съчетава до 7 обработки с едно минаване, като фермерът може да разчита на изключително добре подготвено и заравнено поле, с което може спокойно да засее културата, за която го е подготвил, обясни Михайлов.

 
Интересът на посетителите на БАТА АГРО беше привлечен и от чизеловите култиватори на Farmet – Duolent и Triolent. Специфичното при тях е независимото пружинно окачване на всеки един от органите, което позволява изключително заравняване на полето, както и постигане на добро миксиране и добра обработка на почвата. 

 
Фермер 2000 показа на изложението БАТА АГРО Есен 2015 и богата гама от машини за почвообработка на португалския производител Galucho – плугове и дискови брани.
 
Тодор Димитров, мениджър на Galucho за Централна и Източна Европа обясни: Най-новият модел плугове, който е изложен в момента на щанда на Фермер 2000, е нова концепция плугове. В този плуг специално концепцията е съвсем различна, тя е променена за разлика от стандартния добре познат плуг, нова отметателна дъска с винтов профил, нови шилата, подобрен дизайн на гредата. Този плуг се предлага във вариант от 2 до 6 корпуса и е конструиран така, че да бъде добър за българския пазар.

 
Дисковите брани Galucho се характеризират с изключително здрава основна рама от високоеластична стомана. За първи път на изложението бяха показани дисковите брани с индивидуални дискове, които се очаква да представляват интерес за българските фермери. 
 
Беше представена и тежка дискова брана Galucho – добре позната и приложима от българските земеделци. Тази брана, която е изложена е 7 метрова. Тя е за машини в порядъка на 300-320 к.с. Galucho предлага и по-тежка серия дори и от тази – до 8м., дискови брани с тегло до 10,5 т. за трактори над 400 к.с., посочи Тодор Димитров.
 
Информация за пълното портфолио почвообработваща техника Farmet и Galucho можете да получите от официалния вносител на марките за България – Фермер 2000:
 
0887 348 638
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!