Полева демонстрация на CLAAS и AMAZONE събра фермери край Ст. Загора (ВИДЕО)

Полева демонстрация на CLAAS и AMAZONE събра фермери край Ст. Загора (ВИДЕО)
Фирма Рапид КБ събра фермери на полева демонстрация в стопанството на Авгандира Агро в старозагорското село Бяло поле. Присъстващите имаха възможност да се запознаят с качествената селскостопанска техника на световните брандове в земеделието AMAZONE и CLAAS.
 
Екипът на фирма Рапид показа пред събралите се земеделски производители жътва на царевица с доказалия се на българския пазар комбайн CLAAS LEXION 600. Заедно с него бе представен и комбайнът CLAAS LEXION 780 TerraTrac, който бе оборудван с гумени вериги и показа своите качества при влажни условия. Изключително производителен е, дори и при падналите 15л/кв.м. дъжд предния ден в старозагорския регион.


 
Пред Трактор.БГ Николай Цеков, Мениджър продажби Рапид КБ обясни: „Днес направихме полева демонстрация в полетата на Авгандира Агро в Бяло Поле, показахме жътва на царевица, почвообработка, сеитба и пръскане. В продължение на нашия разговор от Бата Агро, зад мен е плугът на AMAZONE. Днес го видяхме в работа при тези тежки условия - трябва да се отбележи, че вчера падна около 15 литра дъжд и днес условията са изключително тежки, но това което видяхме е, че плуга се справя и впечатленията от клиенти са положителни.“
 
AMAZONE CAYRON 200 е обръщателен плуг, който се предлага с 5 или 6 корпуса. Има опция за настройване на дълбочината на оран в диапазона 40, 45 и 50 см. 

 
„Самият плуг има доста неща, които са характерни само за този плуг на AMAZONE и са защитени с патенти. Tова е начинът, по който става кинематиката на обръщането на плуга, риверсирането и как се променя захвата му, за да може да не ни накланя, когато имаме наклони и да не лашка трактора. Това нещо става само около 4 точки в един паралелограм и само около тези точки е износването, а това е направено така, че след много цикли на обръщане плугът все още да е работоспособен и самата греда така е направена, че няма никакви допълнителни планки или пробити отвори отгоре, които да отслабват сечението на гредата на плуга или пък да задържат растителни остатъци.“, посочи Цеков. 

 
Характерно за AMAZONE CAYRON 200 е, че автоматично се  наглася захвата на първото тяло спрямо работната ширина на плуга, това става през хидравликата на трактора. Самите лагери, където се лагерова главата на плуга и става реверсирането са с доста увеличени размери и това е с цел плугът да има по-голям животи издръжливост от износване на механизмите.
 
Очаква се на предстоящата Агритехника AMAZONE да анонсират нови отметателни дъски - тип пера и вече да има плугове с повече корпуси.

 
Рапид КБ представи и AMAZONE CATROS - компактната дискова брана. „Tова, което един клиент, каза „Аз не очаквах да видя нещо впечатляващо, но CATROS -а определено ме впечатли и това е следващата машина, която ще си закупим“, защото в момента те са в съседно селище и не могат да дисковат понеже е влажно, а днес видя дори тук на царевичака как се справя CATROS -а при тази влажна почва. Тези брани могат да бъдат и с по-голям диаметър на дисковете до 510 мм –  тогава те са назъбени и са още по-подходящи, когато има растителна маса да се насича“, обясни Николай Цеков.


 
По време на полевата демонстрация в Бяло поле бяха представени и наложилите се на пазара през последните години трактори. Акцент при тях беше новият CLAAS ATOS, който е в мощностния диапазон от 74 до 109 к.с. и е подходящ за работа както в малки земеделски стопанства, така и в животновъдни ферми, благодарение на своите компактни размери.
 
Заедно с тракторите и машините за почвообработка, представяне имаше и на прецизната работа на прикачните пръскачки AMZONE и налагащият се на българския пазар самоходен модел AMAZONE PANTERA.

 
Пред екип на Трактор.БГ, домакинът на стопанството в Бяло поле Георги Златев сподели своите впечатления от представените машини: „С Рапид работим вече 6-та година, ползвахме от начало само комбайните сега вече и трактори закупихме от тях имаме и самоходната пръскачка на AMAZONE. Тя е първата тук за района с просвет 170см., тепърва сега ще я ползваме за пръскане на рапиците, които в момента никнат. Другото което ми хареса днес от презентацията на Рапид беше CATROS -а, дисковата брана на AMAZONE, която надмина очакванията ми в тази кал, която е при нас, вчера имахме около 15 литра дъжд, днес нито една от машините не може да мръдне, а дисковата брана на AMAZONE вървя без проблеми. Миналия ден нашата дискова брана спря поради този проблем, че беше кално, а тази върви и се само почиства самичка, мисля че направи впечатление на всичките колеги тук, които бяха събрани.“

 
Още много новости се очакват от страна на Рапид КБ, CLAAS и АMAZONE през 2016 година, разкри Николай Цеков: „Искам да използвам случая да поканя всички клиенти на 10, 11 и 12 ноември от 11:00 часа ще има обиколка на щанда на Агритехника в Хановер с представители на Рапид с преводачи и ще могат да се видят най-новите модели, които се очакват от CLAAS. Такъв нов модел ще бъде новия LEXION 7-ма серия, както и няколко нови модели при тракторите. Другото, което ще могат да видят е новите сламопреси 5200 и 4200, които работят вече с по-голямо налягане.“

 
Допълнителна информация за земеделските машини CLAAS и AMAZONE можете да получите от официалния вносител на марката за България Рапид КБ: www.claas.bg или на телефон 02/400 80 10. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!