Полевите презентации на БУЛАГРО продължават до края на Август ( ВИДЕО )

Полевите презентации на БУЛАГРО продължават до края на Август ( ВИДЕО )

Полевите презентации на БУЛАГРО продължават до 24-и  Август, като основен акцент ще е представянето на земеделска техника - Pottinger - обръщателни плугове, сеялки и дискови брани; прикачни и самоходни пръскачки HARDI, както и трактори John Deere.

 

Пред земеделските производители ще бъдат показани и универсалните трактори Farmer, както и богата гама прикачен инвентар.

 

Преди дни Булагро организира впечатляваща полева презентация на земеделска техника, близо до Пордим, Плевенско.

 

Пред събралите се фермери бе показан най-новия модел самоходна пръскачка HARDI Alpha EVO с въздушна асистенция на пръскащите криле. Пръскачката се задвижва с 6 цилиндров двигател DEUTZ ( Дойц ) с мощност 210 к.с.

 

Самоходната пръскачка е с хидростатично задвижване 4х4 и система за механично абсорбиране на вибрациите. Радиусът на завиване е едва 4,6 метра, а дължината и е 8,50 метра. Предлага се с работна ширина на щангите от 18 до 36 метра и обем на резервоара за препарат 3500 и 4100 литра.

 

Пръскачката се управлява от мултифункционален джойстик и борд-компютър съчетаваш в себе си всички нужни функции за прецизно пръскане. Фермерите се убедиха в качествената работа на пръскачката, която дори при силен вятър не разпръсва пръскащата струя.

 

Пред събралите се земеделци, Булагро показа и новите обръщателни плугове Pottinger , агрегатирани към трактори John Deere 8430 и John Deere 6830.

 

Зърнопроизводителите бяха силно впечатлени от сеялката Pottinger Terrasem, която показа качествена работа при висока скорост. Тя се предлага в работни ширини от 3 до 8 метра и е снабдена с двудискова система с квадратен държач и намалено собствено тегло.

 

Сеялката има иновативен чистач от вътрешната страна на дисковете и пружина с пластина против износване и задръстване с пръст.

 

Въпреки изключително сухата земя, фермерите останаха впечатлени и от качествената и бърза работа на новата серия дискови брани Pottinger Terradisc. Те се отличават с малко разстояние между дисковете - от 12,5 до 25 см. И са борудвани със система за постоянна защита от камъни. При тези дискови брани, в зависимост от почвата, може да се регулира ъгъла на атака на дисковете, а всяка брана от серията може да се агрегатира с плътен режещ, дисков или тръбен валяк.

 

По време на презентацията на Булагро, фермерите видяха също работата на челните товарачи Shaffer Lader, както и се запознаха с най-новите семена рапица и пшеница. Особен интерес предизвика и новия продукт RADIFARM, който се използва за подхранване на растенията с аминокиселини и полизахариди и осиигурява хомогенно и еднакво развитие на всички корени. При рапицата, RADIFARM увеличава студоустойчивостта, а при пшеницата спомага за нейното братене преди настъпване на зимата.

 

Още полеви презентации на Булагро ще има на :
16 Август - с. Крушари, обл. Добрич
20 Август - с. Екзарх Антимово, обл. Бургас
22 Август - с. Ковач, обл. Стара Загора
24 Август - гр. Хисар
Всички с начален час : 11ч.