Последно поколение зърнокомбайни CASE IH бяха представени пред фермери от Плевенско

Последно поколение зърнокомбайни CASE IH бяха представени пред фермери от Плевенско

Плевен беше домакин на специализиран семинар, който събра водещи фирми, предлагащи семена, препарати за растителна защита и земеделска техника за подготовка на почвата и сеитба на рапица, както и фермери от Северна България, които имат интерес към отглеждането на тази сравнително нова за България култура.

Екипът на "Римекс 1 - Холдинг" EАД в Плевен направи презентация за технологията за отглеждане на рапица. В рамките на презентацията беше представена най-новата техника, която "Римeкс" предлага на земеделските производители, които имат желание да работят модерно и високотехнологично земеделие. "Бъдете предпазливи когато другите инвестират и инвестирайте когато другите са предпазливи", с тази мисъл на Уорън Бъфет започна презентацията Любомир Халов, регионален мениджър на "Римекс 1 - Холдинг" EАД.

 

Последно поколение зърнокомбайни бяха представени пред фермерите. Това бяха Case IH - моделите от серия 20 - AF 9120, AF8120, AF7120, с внушителните 530 к.с. максимална мощност при CASE AF 9120. Предлаганите хедери за жътва на рапица са варио ( Vario ) - изнасящо се дъно и вертикални ножове с работен захват до 10,50 м. На въпрос какво отличава комбайните Case IH от останалите, Любомир Халов от Римекс  обясни, че това са роторни високопроизводителни машини, работещи във висока влажност, при които качеството на овършаване е изключително добро и процентът на цели зърна е много по-висок от колкото при конкурентите, а загубите при жътва на рапица с варио хедерите на CASE IH са сведени до минимум.


Другите три предлагани зърнокомбайни са от серията 88. Това са AF 7088, AF 6088 и AF 5088. Номиналната мощност е от 280 до 345 кс, а обемът на зърнобункера 8 800 литра за AF 5088 и 10 500 л за останалите два модела от серията. Размерът на хедера е също внушителен - от 5.20 до 7.30 м.

Участниците в семинара споделиха, че техниката е перфектна и единствено с високопроизводителна техника могат да се постигнат рентабилни в икономическо отношение резултати в земеделието. Стига да могат да си позволят да закупят тази техника. Това е възможно, благодарение на лизинговите схеми, които "Римекс" предлага, научихме още от разговора с Любомир Халов.

Бяха презентирани и колесни верижни трактори Case IH - Steiger и Quadtrac, както и трактори серия Magnum, серия Puma и Puma CVX.

 

На форума в Плевен "Римекс" презентира и сеялки и култиватори с марка Vaderstad. Като Top Down - стърнищните култиватори с работна дълбочина от 5 до 25 см.
Характерно за техниката на Vaderstad е, че с едно минаване се извършват няколко обработки наведнъж.

 

Фермерите, участници в семинара, признаха качествата на механичните и пневматичните сеялки за слети култури Vaderstad. Сеялката Rapid, например, е с 4 000 литра вместимост на бункера и 120 кг натиск на изсяващия диск, както достига висока скорост на работа - 15-20 км/ч.

 

Бяха представени още Salford - дискови брани с опция триредова палцова брана и ролер, както и предсеитбен култиватор (компактор), производство на френската фирма Franquet модел Combigerm - навесен и полунавесен, който се предлага с работни ширини от 3 до 6 м, транспортна ширина от 2.40 м. При работа с този култиватор се постига максимално добра обработка само с едно минаване, обясни г-н Халов.

От машините с марка Tecnoma беше представена самоходна пръскачка Laser с обем на резервоара 3 200, 4 200 и 5 200 л, размер на стрелата до 42 м, както и опция Top field - лазерно следене за височината на пръскане.

 

"Основна насока в дейността на фирмата през години е не само да увеличава вноса на машини, но и да формира в клиентите ново отношение към обработката на земята, опазването на околната среда и внедряването на нови и ефективни технологии за производство на селскостопански продукти, с цел да повишат конкурентоспособността на българските производители в европейски и световен мащаб", сподели Любомир Халов.

 

"Римекс 1 - Холдинг" АД е официален представител за България на фирмите - Case IH, Vaderstad, Kverneland, Salford, Lely, Welger, Arcusin, Merlo, Tecnoma, ремаркета Gustrower и Annaburger, силози - Westeel.

 

Към днешна дата във фирмата работят над 80 човека, от които 40 сервизни специалисти. Разполага с девет офиса в София, Чирпан, Стара Загора, Бургас, Добрич, Русе, Плевен, Червен Бряг и Борован. В градовете Стара Загора, Добрич, Плевен и Борован има изградени сервизни бази.