PÖTTINGER TERRADISC - компактната дискова брана за обработка на стърнища

PÖTTINGER TERRADISC - компактната дискова брана за обработка на стърнища
Компактната дискова брана PÖTTINGER TERRADISC е конструирана специално за обработка на стърнища и подготовка на семенното легло.
 
Солидната и ефективна конструкция има агресивната позиция на дисковете, които  спомагат за перфектното миксиране на органичната маса, останала след жътва. Откакто PÖTTINGER за пръв път представи своята дискова брана, до момента са продадени хиляди от тях, като това ги превръща в незаменима част от машинния парк на всеки стопанин за обработка на стърнища.
 
Чисто нови функции
Късата конструкция е ключова характеристика на компактните дискови брани на PÖTTINGER. Последното нововъведение допълнително подобри това предимство. Новият прикачен триъгълник означава, че задният валяк е преместен малко напред, като по този начин центърът на тежестта се измества по-близо до задната ос на трактора.
 
Това води до по-малка необходима сила за повдигане на задния навес. Тази промяна в натоварването на оста също спомага за по-доброто управление на трактора при транспортиране на машината. 
 
 
Ако не се използва пружинната секция, задният валяк може да бъде позициониран до 27 см напред към дисковата секция. За тази цел е препоръчително да се използват валяци от затворен тип (режещ плътен валяк, гумен валяк) или CONOROLL валяк. 
 
Създадено е ново и особено елегантно решение за сгъване при транспорт на двете крайни секции отляво и отдясно. Хидравличните цилиндри сега са монтирани вътре в основната греда на дисковата батарея. Това спестява място, като същевременно цилиндрите са защитени от мръсотия и повреда. 
 
Повече информация за PÖTTINGER TERRADISC, можете на получите от сайта на официалния вносител на PÖTTINGER в България - Булагро Машини АД
Добави коментар