Повече земеделска техника на започващото днес изложение АГРА 2012

  • 681
  • 0
  • Новини
Повече земеделска техника на започващото днес изложение АГРА 2012

Днес в Пловдив стартира селскостопанското изложение АГРА 2012. Официалното откриване е предвидено за 11.30 ч. Специализираното изложение ще продължи до 10-и Март.

 

В първия ден ще бъде обявено създаването на българо-американско дружество между "Римекс 1 Холдинг" и „Титан Машинъри Инкорпорейтед“ от САЩ - Титан Машинери България. Така най-големият дилър на CNH в световен мащаб стъпва в България с намерение да навлезе в Източна Европа.


Целта на новото дружество е внедряване на американския опит в земеделието, прилагането му в мениджмънта, продажбите и сервиза на селскостопанска техника, обяснява президентът на „Римекс“ Румен Лазаров. След експанзията ни в Румъния това ще ни даде възможност да постигнем целите си в Източна Европа и допълнително да се възползваме от глобалната икономика на агробизнеса, заявява Дейвид Майер, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Титан Машинъри Инкорпорейтед“ .


Очаква се по време на АГРА 2012 още много български компании да намерят делови партньори от чужбина. Експозициите на директни и представени фирми от 25 държави ще бъдат разположени в 4 палати и откритите площи край тях в панаирния комплекс в Пловдив.


Конференции, семинари и делови срещи по актуалните проблеми на агробизнеса са включени в съпътстващата програма. Тя ще стартира още първия ден с кръгла маса, в която ще участват министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и екип на ведомството. Те ще представят новите законодателни предложения за Общата селскостопанска политика през периода 2014-2020 г. и ще се проведе дискусия за нейното бъдеще.