Правилното използване на гуми за трактор

Правилното използване на гуми за трактор

Фермерите по целия свят имат сходни приоритети и едно от предизвикателствата, пред които са изправени, е повреда на машините, особено през важните сезони, като например прибирането на реколтата.

 

Michelin е посветен да помага на земеделските производители да преодолеят предизвикателствата си с надеждни решения, предназначени да предлагат спокойствие, увеличаване на земеделските добиви и подобряване на защитата на почвата.
За да помогне на земеделските производители да избегнат повредите върху гумите за трактор, настоящата статия ще разгледа най-важните повреди, които могат да настъпят.

 

Едно от тях са щетите от стърнища, и по-конкретно, тези предизвикани от стъблата на растенията, които остават на полето след прибиране на реколтата.

 

Друга повреда, която може да се срещне при гумите за трактора, са малките пукнатини, които се появяват отстрани на гумата в областта на раменете и страничната стена, причинени от ниско налягане.

 

 

Решението за предотвратяване на всякакви повреди, които могат да възникнат, е използването на гумите Michelin Ultraflex при подходящо налягане.

 

За да определим правилното налягане на гума на Michelin, трябва да вземем предвид няколко фактора:
- Условия на работа, пълен бункер, пълен резервоар и общото тегло на хедера, прикрепен към трактора;
- Също така, използването на трактора на склонове.

 

Гумата Michelin позволява по-ниско налягане и ни дава възможност да я използваме както при нормални условия на асфалтиран път, така и на полето, без да е необходимо да променяме налягането.

 

Това автоматично води до по-ниско уплътняване на почвата, много по-добро сцепление на земята и намалено приплъзване.

 

Гумите на Michelin с технологията Ultraflex доказано спестяват на фермера до 10% в разхода на гориво.

Използвайки гуми Michelin с технологията Ultraflex, можете да увеличите добивите си с 4% поради много по-ниско уплътняване на почвата от стандартните гуми.

 

За да елиминира възможни повреди на машината по време на прибирането на вашата реколта, Michelin препоръчва гумата CEREXBIB.

Гумите MICHELIN Cerexbib с технологията Ultraflex, позволяват използването им с до 40% повече натоварване от стандартните гуми.

Това дава на фермера спокойствието, от което се нуждае, за да извършва всички други дейности във фермата.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ГУМИТЕ ULTRAFLEX НА MICHELIN ЗА ТРАКТОРИ
- ВИСОК КАПАЦИТЕТ НА РАБОТА ПРИ НИСКО НАЛЯГАНЕ
- НАМАЛЕНО ИЗНОСВАНЕ НА ГУМИ ПО ПЪТИЩА И УДЪЛЖЕН ЖИВОТ
- ULTRAFLEX ЗАЩИТА И СПЕЦИАЛНO КАУЧУКОВО ПОКРИТИЕ
- ДОБРА УСТОЙЧИВОСТ
- СЦЕПЛЕНИЕ И ФЛОТАЦИЯ
- ОТЛИЧНА УСТОЙЧИВОСТ ПРИ НАТОВАРВАНЕ И ЗАГРАВЯНЕ
- НАМАЛЕНОТО УПЛЪТНЯВАНЕ НА ПОЧВАТА, СЪОТВЕТНО ПО-ДОБРА-ГРИЖА ЗА ПОЧВАТА
- СПОКОЙСТВИЕ