Precision Planting демонстрира едни от последните си иновации в прецизната сеитба на SIMA (видео)

Precision Planting демонстрира едни от последните си иновации в прецизната сеитба на SIMA (видео)
Precision Planting е американска компания, насочена към иновативните технологии при сеитба. На тазгодишното изложение SIMA в Париж, компанията представи едни от последните си технологии за прецизна сеитба, достъпни за българските и румънските земеделци с помощта на НИК.
 
 
Джошуа Столър, експорт мениджър за Precision Planting обясни какви са предимствата на тази технология.
 
„Предимствата за агробизнеса са много. Едно от тях е, че тази технология е сред ключовите фактори, които ни трябват при управлението на фермата. Тук говорим за значението на прецизната сеитба. Нашата задача е да засеем всяко семе на точното място, на определена дистанция и дълбочина, защото от всяко едно семе нашите клиенти очакват висока възвръщаемост. При царевицата например процента на възвръщаемост е 700%, тъй като от едно семе добре отгледаните растения дават 700 зърна“.
 
 
В земеделието фермерите често се натъкват на редица проблеми. Precision Planting насочва вниманието си върху проблемите, които земеделските производители обикновено забелязват, но в много случаи не могат да преодолеят без съвременните технологии.
 
Благодарение на специалистите от водещата американска компания решението на тези проблеми става възможно за всички.
 
 
Технологиите на Precision Planting осигуряват на земеделците добра сеитба дори и при по-висока скорост, което е важно, тъй като времето често е лимитиращ фактор и много голяма част от фермерите разполагат с много кратък интервал, в който могат да засеят.
 
„В зависимост от типа обработка на почвата и начина на работа, може да се постигне висока точност и отстояние на семената при скорост на движение 16-17 км/ч.“, допълни той.
 
 
Разбира се няма как сред фермерите да не се появи въпроса каква е гаранцията, че семената им ще покълнат едновременно.
 
„За едновременното покълване на семената ключов момент е това те да бъдат поставени на точната дълбочина. Нашата патентована технология използва датчик, който отчита натоварването върху опорното колело и променяна натиска на секцията, така че семената да бъдат на еднаква дълбочина без почвата около тях да бъде преуплътнена, което е предпоставка за добра коренова структура и равномерно развитие на посевите“, разказа още експорт мениджърът за Precision Planting.
 
 
Още от миналата година тази технологията е налична в България и Румъния. Енрико Биги, мениджър проучване и развитие в НИК разказа повече.
 
„Продължаваме много успешно да прилагаме технологиите на Precision Plating и тази година на българския пазар. Радва ме факта, че редица иновативни фермери започнаха вече да я използват, а ние активно им помагаме. Важно е да кажа още, че Precision Planting е технологичен лидер в САЩ с над 47% пазарен дял. От тази година всички нейни технологии са достъпни и на европейския пазар“. 
 
Повече за технологиите за прецизна сеитба на Precision Planting може да научите от НИК на телефон 02/974 43 33 или на www.nik.bg
 
 
© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!