Предимствата на Case IH Axial-Flow и AFS проличават и по време на тежка жътва

Редица оператори на Case IH Axial-Flow са категорични, че с тези комбайни са били в състояние да работят в тежки условия, като същевременно са постигали високи дневни нива на работа

Предимствата на Case IH Axial-Flow и AFS проличават и по време на тежка жътва

Уникалните предимства на последните технологични разработки на Case IH със системата Axial-Flow® и AFS Harvest Command™ при комбайните от серия 250, проличаха ясно по време на трудните условия за жътва през изминалата година.

 

Tecnoma TECNIS надминава всички очаквания за производителност

 

Честото прекъсване на жътвата заради валежи, които на много места бяха обилни, доведе до разпокъсани интервали на прибиране на реколтата, която освен това закъсня в узряването си от 2 до 3 седмици. Високата влажност в земеделските блокове пък се оказа предизвикателство за хиляди зърнопроизводители. Въпреки това обаче, редица оператори на Case IH Axial-Flow са категорични, че с комбайни Axial-Flow са били в състояние да работят въпреки тези предизвикателни условия, като същевременно са постигали високи дневни нива на работа, когато е било възможно да се жъне.

 

 

Еднороторната система за овършаване и сепарация на зърното Case IH Axial-Flow е доказала своите способности в над четири десетилетия работа в стопанства по целия свят. Роторът Axial-Flow – използван за овършаване и след това за отделяне на зърното е без отделен вършачен барабан, което позволява да няма прекъсване на потока на материала. При най-новите комбайни от серия Axial-Flow 250, възможностите на системата са допълнително подобрени от новата технология AFS Harvest Command.

 

Доказателството

За пример на високата ефективност на системата Axial Flow , дори при влажна жътва, е Сьорен Рейнбек - Управител на земеделското стопанство Тупаг Аграр в централна Германия и неговият оператор Ян Брайтшух, който заедно със свои колеги и още комбайни оглавява жътвата с новия Case IH Axial-Flow 9250 AFS Harvest Command. Площта, която се жъне е 38 000 декара, а съчетанието на системите Axial Flow и AFS Harvest Command показва ефективност, производителност и комфорт, дори при най-тежките метеорологични условия.

 

Имахме труден сезон, като жътвата продължи и през септември поради усложнените метеорологични условия, които направиха овършаването на културите много трудни“, каза Сьорен Райнбек и допълни:

 

„Въпреки това Axial-Flow 9250 ни даде отлично качество на зърното и производителност, а това е основното условие за развитието на печеливш агробизнес.“

 

 

AFS Harvest Command доказва своите предимства

Въз основа на информация от сензорите за загуби по време на жътвата, камера за качество на зърното и серия от сензори за налягането на ситата, AFS Harvest Command следи в реално време ключови работни критерии включващи постъпателната скорост, натоварването на двигателя, контрол на скоростта на подаване на материала и настройките на ситата. Това дава възможност да се осигурят адаптивни настройки според спецификите на реколтата в полето. Уникалните сензори за налягане на ситата осигуряват точно измерване на натоварването, позволявайки на системата да определи разликата между претоварване на ситото и загубите от издухване на материала. Камерата за зърно идентифицира напукани или счупени зърна, както и чужди примеси, като по този начин автоматично коригира настройките, за да отговори на желаните от оператора зададени цели за качество на зърното за култури като пшеница, ечемик, царевица, соя, рапица и ориз.

 

Благодарение на системата AFS Harvest Command, комбайните Case IH Axial-Flow от серия 250 имат пълна синхронизация и адаптация на процеса на овършаване спрямо скоростта на движение и спрямо условията на терена. Много от процесите се контролират автоматично от самата машина – това е постъпателна скорост, скорост на вентилатора, обороти на ротора, отвори на ситата. Това са едни от основните процеси, които по принцип оператора трябва да следи.

 

Помощ за увеличаване на производителността при влажна жътва

По време на трудната жътва през изминалото лято, новата технология доказа, че допълнително подобрява производителността на комбайните Case IH Axial-Flow, когато се справят с условия на влажна реколта, измервайки всички гореспоменатите фактори. Системата  AFS Harvest Command позволява на зърнопроизводителите да извличат максимална производителност от своите комбайни в трудни условия, като избират един от четирите автоматични режима на настройка:

 

  1. Производителност - за минимални загуби на зърно и качество на зърното, като същевременно оптимизира производителността;
  2. Качество на зърното - за постигане на максимално качество на зърнената проба при минимизиране на загубите и оптимизиране на производителността;
  3. Фиксирана пропускателна способност - при нея комбайнът автоматично се настройва, за да запази зърно и да поддържа качествена проба при поддържана целева производителност;
  4. Максимална пропускателна способност.

 

Именно последната от 4-те настройки - тази за максимална пропускателна способност помогна на много земеделци по време на трудната жътва през 2021 г., като увеличи почасовата производителност, докато комбайна автоматично се настройва, за да поддържа качествена зърнена проба.

 

 

Силата на телематичния модул AFS Connect

Най-новите комбайни от серия Axial-Flow 250 също предлагат предимствата на безжичния двупосочен трансфер и управление на данни AFS Connect, което позволява на собствениците да управляват прецизно данните за стопанството, обработваемите блокове и групата от всички машини чрез своя компютър, телефон или таблет.

 

Предимствата включват способността за координиране на разтоварване, поддръжка и презареждане с гориво и за получаване на известия за влагата на добива и други данни за реколтата. Всичко това изигра също своята важна роля в подпомагането на собствениците на комбайни Case IH Axial-Flow да се възползват максимално от тесните времеви прозорци за прибиране на реколтата и да стимулират производителността и печалбата от жътвата.

 

Case IH Farmall С е вече със Stage V двигатели и допълнителни екстри

 

Новите хедери изиграха също своята роля в тежките жътвени условия

За да съответства на високата производителност на комбайните Axial-Flow, Case IH предлага хедери за всеки тип зърнена култура. По този начин хедерът е проектиран да предлага високи нива на оперативна ефективност и скорост на работа, независимо от добива и условията на културата. Новост за земеделската 2022-а година е обновената серия хедери за жътва Case IH 3050 Varicut, която предоставя повече фабрично монтирани функции, за да се помогне за оптимизиране на производителността, увеличаване на гъвкавостта и осигуряване на още повече комфорт за оператора. Освен това всички хедери  имат нов дизайн на повдигачите, който се отличава с по-висок профил на повдигане, за подобрено подаване на зърнената реколта нагоре и далеч от повърхността с цел допълнително намаляване на риска от загуби.

 

Две серии комбайни, отговарят на нуждите на клиентите

Комбайните Axial-Flow се предлагат в две серии, за да отговарят по големина на всички земеделски производители. Предоставяйки висока производителност със сравнително компактен дизайн, серията Case IH Axial-Flow 150 е насочена към средни земеделски производители, които търсят висок капацитет по време на жътва с постигане на високо качество на зърното и гъвкавост при овършаването и сепарацията. Площта на ситата е най-добрата в своя клас, за възможно най-добрата производителност спрямо ха/час. Комбайните от серията Case IH Axial-Flow 250 са насочени към задоволяване на нуждите на големите зърнопроизводители, които търсят висок капацитет, максимално качество на зърното, иновационни технологии и автоматизация, предназначени да увеличат максимално производителността по време на жътвата.

 

За повече информация и технически спецификации свързани със зърнокомбайните Case IH Axial Flow 150 и 250, можете да се свържете с  Тайтън Машинъри България на: кратък номер: *4040
[email protected]
https://titanmachinery.bg/