Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Предлагат се промени в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горска техника

Предлагат се промени в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горска техника

Министерският съвет предлага на парламента проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за регистрация и контрол на земеделската техника, съобщи правителствената информационна служба.

Документът конкретизира изискванията на Европейския съюз за осигуряване на безопасна работа на земеделската и горската техника, както и ефективно прилагане на системата за сертифициране и одобрение на типа.

Одобреният проект предвижда преструктуриране на специализираните администрации, като дейностите им се възлагат на една, в лицето на Контролно-техническа инспекция. Набелязани са и допълнителни изисквания към техниката по отношение на безопасността й при работа и движение.

Съгласно предлагания проект средствата от глоби и санкции ще се внасят по бюджета на Контролно-техническата инспекция, а не по сметката на ДФ „Земеделие”, както досега. /ИА "Фокус"

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug