Кои са предпочитаните марки за земеделска техника?

Един и същ производител е на челната позиция в Германия трета година подред

  • 08.08.2022 18:19
  • 1465
  • 0
  • Новини
Кои са предпочитаните марки за земеделска техника?

shutterstock.com

От 2014 г. насам в Германия се провежда любопитно за земеделците проучване, което разкрива кои са любимите им марки селскостопанска техника. Тази година в челото е производителят Fendt, който принадлежи на американската корпорация AGCO.

 

Искат бързи зелени коридори и за агромашините

 

За компанията това не е първата година на лидерство. Fendt грабна приза още през 2018 г. и 2019 г. А конкуренцията изобщо не е слаба, пише Agroportal24h.cz.

 

В топ 10 на предпочитаните от германските фермери марки земеделска техника са още Claas, Amazone, Lemken, Horsch, Krone, Deutz-Fahr, както и New Holland, John Deere и Kuhn.

 

Fendt води с 59 точки, след него са Claas и John Deere. Спрямо една година по-рано лидерът в класацията е спечелил една точка по-малко.

 

ВИЖТЕ ВОДЕЩИТЕ НОВИНИ

 

Проучването DLG-Image Barometer оценява четири подкатегории - познаване на марката, лоялност към нея, удовлетвореност и имидж. Точките, които дават четирите подкатегории, са общо 100.

 

Допитването е адресирано към земеделски стопани с различни размери на фермите: стопанства с площ по-малка от 100 ха, средни по размер стопанства с площ от 250 ха до 500 ха и големи стопанства с над 1000 ха обработваема земя.

 

Анкетираните земеделски стопани са имали средно 328 ха през 2019 г., средно с 6 хектара повече в сравнение с 2018 г. Средната възраст на анкетираните фермери е 52 години, а една четвърт от стопанствата попадат в категорията на малките стопанства.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стабилност на пазара на трактори в Европа

Съвети към фермерите по време на епидемия

Електрическите трактори навлизат в живота ни

Добави коментар