Предстоящият прием на проекти по 121 мярка от юни не важи за земеделска техника

Предстоящият прием на проекти по 121 мярка от юни не важи за земеделска техника

След като вчера Държавен фонд „Земеделие” разпространи информацията, че от месец юни започва нов прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 и масово медиите публикуваха информацията буквално, много фермери останаха с впечатлението, че отново ще се приемат документи по мярка 121 за закупуване на земеделска техника.

Както Трактор.БГ писа проекти за земеделска техника по мярка 121 „Модернизация на земеделските стопанства” няма да се приемат. Това съобщиха за портала от Държавен фонд „Земеделие”, след като ги потърсихме за уточнение. Преди да се разреши допълнителен бюджет по мярката, няма как да се приемат проекти за земеделска техника. Затова мярката остава затворена само в частта за земеделска техника. За прехвърляне на средства от други мерки може да се говори едва след като излезе междинната оценка по изпълнението на програмата, която ще стартира през месец април, казаха още от фонда.

От месец юни 2010 по мярка 121 ще се приемат проекти за прилагане на: нитратната директива; за инвестиции в животновъдни стопанства от сектор мляко; за инвестиции в животновъдни стопанства извън сектор мляко; за инвестиции за биологично производство.

Още по темата:


Проекти по Млад фермер и Модернизация на стопанствата изплаща ДФ „Земеделие”