Прецизните сеялки гарантират по-добра реколта при еднакви условия

Кои са най-подходящите челни товарачи за едно семейно стопанство, обясняват от Универсал-НВГ

Прецизните сеялки гарантират по-добра реколта при еднакви условия

Италианската марка Faresin и българският им вносител Универсал-НВГ са престижни семейни компании, които познават нуждите на своите клиенти. Затова не е случайно, че телескопичните товарачи на Faresin са особено предпочитани от семейните стопанства, които се доверяват на професионалния опит и изпитаните традиции. 

 

„Модификацията 626, от която продаваме най-много бройки на нашия пазар, се купува от собственици на по-малки земеделски стопанства овцеферми и кравеферми, защото моделите са по-компактни и по-малки, с по-малък радиус на завиване. Това спомага те да бъдат харесвани и предпочитани от фермерите. Като цена са доста изгодни“, обяснява Венцислав Георгиев, мениджър продажби в Универсал-НВГ и добавя:

 

 

„За зърнопроизводителите препоръчваме моделите 7.32 или 7.45, които са с по-голяма товароподемност. Те предразполагат към работа с по-големи кофи – например 3-3,5 кубика, за да може зърното да се товари по-бързо. Подходящи са и за дейности с палетна вилица и щипки за бали. Има голям набор от оборудване, което може да бъде поръчано допълнително.“

 

 

Друга италианска компания, която е добре позната в цял свят с отличното качество на своите машини, е Enorossi. Тя инвестира много в изработката на нови модели според нуждите на фермерите, а на изложението БАТА Агро представи двоен роторен сенообръщач модел DR 420-R.

 

„Тази комбинирана машина може да събира и обръща окосената маса. Специално разработена е за малки и средни ферми, които могат с една машина да свършат цялата работа. Състои се от два отделни ротора, които могат да работят в двете посоки на въртене. Това е важно при работа по граничните линии на полето. Изключително подходяща е и за малки неравни полета, за да се улесни балирането“, споделя Джанфранко Пинцали, експорт мениджър на Enorossi.

 

 

Преди да стигнат до косенето и балирането обаче, фермерите трябва да минат през сеитбата. А какво по-подходящо решение за това от прецизната скоростна редова сеялка Azurit 10, която e идеална за сеитба на слънчоглед и царевица. Тя се предлага в 6 или 8 реда с разстояние между тях от 70-75 см. Прецизните сеялки гарантират по-добра реколта при еднакви условия, уверяват от Универсал-НВГ.

 

„Уникалното при нея е методът на изсяване DeltaRaw, при който семената се поставят в един ред с шахматно разположение и разстояние от 12,5 см. Така гарантираме, че всяко растение получава повече светлина и по-широко пространство в сравнение със стандартната сеялка“, прави сравнение Йенс Моска, експорт мениджър в Lemken.

 

 

Друга високоскоростна сеялка, с която българските производители няма как да сгрешат, е една от най-големите машини в портфолиото на Maschio Garpardo – Chrono 916. Тя е изключително производителна благодарение на 16-те секции, които са със 70 см разстояние между редовете. 

 

„Особеното за тази машина е, че тя е с централен бункер за тор и семена, като бункерът е разделен на две части – 6500 л за тор и 2000 л за семе. Тя е комбинация между две системи – вакуум и налягане, което е уникално за Gaspardo. Тази машина е нова, тя е топпродукт на нашите сеялки. Апаратът, внедрен в нея, е последно поколение. Той е разработка на Gaspardo и е уникален по своите параметри. Към настоящия момент всички ангажименти, които сме поели към нашите дилъри се изпълняват. Вече правим бюджет за 2023 г.“, уверява Симеон Симеонов, регионален мениджър на Maschio Garpardo за България.

 

 

Българският им официален вносител Универсал-НВГ също предвидиха предизвикателствата на пазара и осигуриха машини, с които да отговорят на нуждите на своите клиенти. Компанията има голям набор на склад, като плугове, продълбочители, дискови брани, сеялки за есенници и за пролетници, за да може клиентът да избере подходящата за него машина и да избегне забавянията в доставката.

 

Пълна информация за машините в портфолиото на Универсал-НВГ ООД може да откриете на www.universal-nvg.bg