Прецизното земеделие е достъпно: Иновации в тороразпръскването с френските торачки SULKY

Прецизното земеделие е достъпно: Иновации в тороразпръскването с френските торачки SULKY

За да бъдат по-успешни фермерите и техния бизнес да бъде устойчив Оптиком стартира атрактивната кампания „Прецизното земеделие е достъпно“ за продажби на френските торачки SULKY на лизинг за 24 месеца с 4 равни вноски по 25% всяка и 0% лихва, като цените за торачките SULKY започват от 4 900 € без ДДС.

 

Френският производител SULKY е лидер в новите технологии за тороразпръскване и постоянно доказва капацитета си да внедрява иновативни решения за високопрецизно и щадящо природата наторяване.

 

Гамата тороразпръскващи машини SULKY Х40+/Х50+ изпрати в историята досегашните ограничения в прецизното земеделие чрез иновативните решения, които предлага: от претеглянето към секционното управление на торовнасянето и НЕЗАВИСИМАТА ДЯСНА/ЛЯВА промяна на нормата.

 

SULKY е първият производител в света, който използва ротационен тестови стенд (CEMIB). Този метод направи революция в така нареченото „широко разпръскване” при тороразпръскващата техника. 

 

Иновацията на SULKY, наречена ECONOV, е единствената, която управлява прецизното разпръскване на тор по модел с формата на крива.

 

 
Това е най-добрата, предлагана на пазара технология за секционно тороразпръскване – адаптирането на работната ширина е автоматично, чрез промяна на точката на падане на тора върху диска. Това осигурява наистина прецизно управление, както от лявата, така и от дясната страна на машината. 

 

От всички предимства на ECONOV можете да се възползвате при работа с ISOBUS, като процесът се визуализира на терминала Quartz 800:

 

- Тороразпръскването се разпределя на 12 секции, независимо от работната ширина, с всякакви комбинации отворено/затворено между тях;

 

- Работите с истинската форма на потока тор... в крива;

 

- Контролирате безупречно тороразпръскването на даден парцел и при дадена торова норма, особено отстрани и в края на блока;

 

- Виждате пътя на машината и информацията за работата й постоянно на екрана; 

 

- Имате възможност за променлива и независима отдясно или отляво торова норма чрез GPS данни.

 

Резултатът е, че пестите 15% тор!

 

Иновациите при торачките Sulky продължават с нови подобрения при гамата Х40+/50+. Наскоро френският производител представи новото си решение за хидравлично задвижване на тороразпръскващите дискове, независимо от скоростта на двигателя. 

 
 
Хидравличното задвижване поддържа постоянна скоростта на въртене на тороразпръскващите дискове и прави възможна работата при ниски обороти на двигателя на трактора (1500 об./мин.) при всякакви ситуации, независимо от скоростта на ВОМ на трактора. Тази опция се предлага за всички модели от гамата Х40+ и Х50+. 

 

Прикачването на торачката към трактора е опростено и още по-лесно от преди – вместо кардан закачате два хидравлични маркуча с бързи връзки. 

 

Разпръскването на тор е равномерно при всякакви условия

 

Хидравличното задвижване гарантира постоянна скорост на въртене на дисковете и равномерно тороразпръскване при хълмисти терени, където поддържането на постоянна скорост на ВОМ е по-трудно. Регулиращ интерфейс управлява скоростта на въртене на диска и сигнализира при нарушаване на  предварително зададените параметри.

 
 

Чрез тороразпръскването с по-ниски обороти на двигателя на трактора фермерите ще намалят разхода на гориво и така ще свалят общите си разходи, особено при работа с тороразпръскващите машини с голям обем (от гамата Х50+), прикачени към трактори с висока мощност. 

 

Централен хидравличен модул, който заменя ВОМ, се инсталира фабрично на редуктора на тороразпръскващата машина. Тази опция е особено препоръчителна при  трактори с голяма мощност, при които ВОМ липсва или работи само на 1000 об./мин.

 

Налична е и друга нова опция - ДЕСЕН/ЛЯВ сензори за ниско ниво на тора в бункера – дават възможност да се разбере с точност кога едната част от бункера е почти празна. Операторът получава информация навреме, за да напълни отново бункера и да не рискува да работи с празен бункер. Сензорите за ниско ниво са идеални при оптимизиране на тороразпръскването в случаите на управление чрез GPS настройки отдясно/отляво или при машини, снабдени с ECONOV система за изключване на тороразпръскващи секции. Сензорното устройство се предлага при моделите X40+ и Х50+, снабдени с ISOBUS. 

 

Тороразпръскващите машини SULKY X40+ са с работна ширина до 44 м и обем до 3200 л, SULKY X50+ са с работна ширина до 50 м и обем до 4200 л. 

 

Избор на тези и други модели ще предложи вносителят Оптиком на изложението БАТА АГРО от 15 до 18 май, както и в търговските си центрове в цялата страна. Кампанията за продажби на лизинг на прецизни машини с атрактивни цени е в сила и за пръскачки Kuhn и сеялки Monosem до края на юни.

 

Телефони за контакт: 

 

Стара Загора: 0884 266 107; 0882 948 304

 

Хасково: 0887 779 170   

 

Пловдив: 0887 297 845 

 

Плевен/ Павликени: 0887 712 999   

 

Монтана: 0889 333 554     

 

Разград: 0889 414 196

 

Ямбол/ Карнобат: 0884 110 617   

 

Добрич: 0886 189 960; 0887 407 347

Добави коментар