Презентация и снимки на трактори Challenger и техника Simba

Презентация и снимки на трактори Challenger и техника Simba

На 01.10.2008 г. в землището на гр. Искър беше пуснат за първи път на работното поле мощният трактор Challenger MT845B, с двигател 420 к.с. Той е закупен от официалния вносител на марката фирма Варекс ООД и щастливият собственик Георги Борисов е един от големите арендатори/ към монета 17000 дка./ в Плевеска област.

Г-н Масларов, изпълнителен директор на Варекс Груп заяви за Трактор.БГ, че тракторът е закупен по стартиралата преди месеци мярка 121 за модернизиране на земеделските стопанства от ПРСР и е оборудван и с новият SL култиватор от Simba, който е със съвършенно нов дизайн с доказано новаторски компоненти.
 
На събитието присъстваха както колеги на г-н Борисов, дошли заедно с него да стартират експлоатацията на тази модерна техника и да се убедят в предимствата на тракторите Challenger и култиваторите Simba, така и екип на Варекс ООД, заедно с представители от самите фирми производители на Challenger и Simba International Ltd.
 
Въпреки влажната все още почва от последните дъждове, култиваторът SL K се справи без проблем с поставените задачи в три различни полета – след реколта от слънчоглед, пшеница и царевица.
 
Огромен интерес предизвика у фермерите продълбочителят Simba Flatliner, който показа максимално разместване на най-твърдите части от почвата на дълбочина 75 см., което бе измерено пред очите на гледащите демострацията с метър.

През цялото време тракторът Challenger, който във всичките си модификации е единствения трактор в България с двигател и трансмисия от една марка - CAT се представяше блестящо.

В края на презентацията Админа на форума на Трактор.БГ – Таня също имаше възможността да покара трактора и заяви, че марката Challenger определено се нарежда след любимите й трактори.