Причината да си купиш 15 пъти сеялка Vaderstad може да е само една - Качеството!

Причината да си купиш 15 пъти сеялка Vaderstad може да е само една - Качеството!

Норвежкия фермер Фредерик Нанестад си купи 15-а по ред сеялка Vaderstad Rapid.

 

Първата си сеялка Rapid земеделския производител купува още през 1995 г.

 

Оттогава той е закупил още 14 сеялки, с които разработва собствения си земеделски бизнес. Нанестад предоставя и услуги за обработване на чужди земеделски земи в Рингзакер, един от най-плодородните селскостопански райони в Норвегия. " Изключителната здравина на сеялката Rapid я прави толкова подходяща за каменистата почва в нашите райони, че винаги резултатите са отлични!“ обяснява фермера.



Със закупуването на 15 сеялки Rapid в продължение на 17 години, Фредерик Нанестад се превръща в един от най-лоялните клиенти на Vаderstad. В действителност няма друг единствен краен клиент закупил толкова голям брой машини през годините. Фредерик купува първата си Vaderstad Rapid в Швеция, но останалите закупува от тьрговец на Vаderstad в Норвегия.



„Клиентите ни са много доволни, че тази сеялка не изкарва камъните на повърхността, което тук е голямо предизвикателство“ казва Нанестад. За своя бизнес Нанестад използва три сеялкиRapid , две комбинирани сеялки, с работна ширина 3 м., както и сеялка с ширина на работа 4.5 м., която той собственоръчно преобразува в комбинирана сеялка.



„Годишно засяваме минимум около 9000-10000 декара. Работата през лятото може да продължи до два месеца, през които две от сеялките Rapid са в постоянна употреба“, казва Нанестад. Той е силно впечатлен от конструкцията и качеството на Rapid.



„Машините са изключително стабилни. Могат да удържат на тежки условия при всякакви видове каменисти почви.“

сеялка Vaderstad Rapid



В действителност Vаderstad  разработват сеялките Rapid отчасти след провеждане на тестове именно в този район на Норвегия, кьдето фермерите се нуждаят от техника за почвообработка и сеитба, която може да се справи с тежкия и каменист тип почва.  Сеялката Rapid успешно се справя както с минималното разораване на почвата, така и с директното засяване дори и при такива условия, но въпреки това Нанестад забелязва тенденция кьм завръщането на плуга в употреба, след зачестилите валежи в последните сезони.



Основното предимство на сеялката Rapid е нейното качество. Тя е с дълготраен период на употреба и изисква малко поддръжка. Естествено при тези условия на работа, се налага по-честа подмяна на дисковете в сравнение с работата в райони с по-благоприятни почвени условия. Друга характерна черта е боята, която според моя опит е много по-качествена в сравнение с боята при някои други машини“, споделя Нанестад.



В резултат на това, той купува нова сеялка Rapid почти всяка година. „Това се дължи отчасти на високата цена на машините втора употреба“ казва той. В този район машините се използват основно за сеитба през лятото. Средния размер на семената е 4 до 6.5 тона на хектар за ечемик и пшеница и около 7 тона на хектар овес, което е над средната стойност за страната.

 

сеялка Vaderstad Rapid

 

Повече информация и промоции на сеялките Vaderstad можете да получите от официалния вносител за България - Тайтън Машинъри България АД

 

 

---

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( ВИДЕО ):

Vaderstad

©2012 Трактор.БГ