Присъждат почетна степен за CLAAS

Катрина Клаас-Мюлхойзер ще получи почетно звание Доктор хонорис кауза от Аграрен университет-Пловдив

Присъждат почетна степен за CLAAS

На официална церемония в Аулата на Аграрен университет-Пловдив Катрина Клаас-Мюлхойзер ще бъде удостоена с почетно звание Доктор хонорис кауза. Събитието е запланувано за 12 декември от 10:30 часа.

 

Кой спечели "Машина на годината 2020"?

 

Титлата се присъжда за принос към практическото обучение и кариерно развитие на студентите, докторантите и академичния състав. Награждаването ще се случи по време на тържественото връчване на дипломите на абсолвентите с отличен успех от Випуск 2019. 

 

Посещението на г-жа Клаас-Мюлхойзер е организирано с подкрепата на РАПИД КБ – официален представител на CLAAS за България. Компанията е спомоществовател и дългогодишен партньор на академичната институция в Пловдив.

 

Управителят на РАПИД КБ Пламен Богоев определи визитата като показателна за успешната съвместна дейност както между двете компании, така и с висшето учебно заведение. 

 

„През 2020 г. РАПИД КБ ще навърши 30 години и по този повод предвиждаме множество инициативи, в това число да подпомогнем учебните занятия чрез изнасяне на лекции. Компанията ежегодно инвестира значителен ресурс в професионалното развитие на своите служители и желаем да пренесем нашите знания и опит при подготовката на кадри още в университета“, подчерта Пламен Богоев. 

 

Катрина Клаас-Мюлхойзер ръководи германския концерн CLAAS като председател на Надзорния съвет от 2010 г., а от 2004 г. е заместник-председател на Комитета на акционерите на CLAAS. Носител е на почетна докторска степен на Harper Adams University във Великобритания, присъдена през май 2018 г.