Проблеми с турбокомпресора на агромашината? Вижте как да ги оправите

Проблеми с турбокомпресора на агромашината? Вижте как да ги оправите

Земеделието е завод на открито - това често обичат да казват фермерите. И е факт - заводът под открито небе може да бъде компрометиран само с едно неблагоприятно климатично условие. Когато обаче работата на полето е в своя разгар от особено значение е земеделските машини да бъдат изправни и в добро състояние, за да могат да свършат необходимата работа бързо и по най-ефективния начин.

 

Често обаче се появяват проблеми особено по време на кампания. Една от често срещаните повреди, която земеделската техника може да изпита, е свързана с турбокомпресора.

 

Ролята на турбото в една машина - без значение дали говорим за трактор, комбайн, товарач, камион или друг тип тежкотоварна или дори индустриална техника е, да увеличава количеството въздух, навлизащо в двигателя. По-кратко казано - то прави машината по-мощна. 


След като споменахме важността на турбокомпресора е важно да изясним още един въпрос - какво да правим, ако се появи проблем с турбото на нашата машина?

 

Но преди това експертите от Софтелектроник ще дадат няколко полезни съвета затова как да запазите по-дълго живота на своето турбо. 

 

На първо място от особено значение е периодичната смяна и проверка на цялостта на въздушния филтър и пътищата на турбокомпресора. Това спомага за по-дългия му живот и по-добрата му работа. 

 

“В тази връзка редовната смяна на маслото, подмяна с качествени филтри и профилактика на маслената система, би гарантирало здравето на турбокомпресора и спокойствието на земеделския производител”, категорични са специалистите от Софтелектроник.

 

Как да разберем, че има наличие на проблем с турбото? Отговорът и на този въпрос дават от компанията.

 

“При повечето съвременни машини и земеделска техника на арматурното табло светла лампа, която индикира, че има проблем с двигателя. Разбира се, не винаги това означава, че става въпрос точно за проблем с турбокомпресора. Така или иначе това може да бъде установено само в сервиз.

 

Друг признак за проблем с турбокомпресора е появата на синкаво-сив до черен пушек от ауспуха на машината. Това може да е симптом за износването на турбото. 

 

Освен това, често при турбокомпресори с проблем се появява специфичен свирещ звук”, обясняват от Софтелектроник.

 

Как да поправим проблема с турбото?

 

Софтелектроник е компания с дългогодишен опит и набор от квалифицирани специалисти, които извършват ремонт, рециклиране, профилактика и почистване на турбокомпресори на селскостопански машини - трактори, комбайни, товарачи, както и на тежкотоварна и индустриална техника.

 

 

Доверете се на екип с голям опит, който е готов да отстрани дори най-сериозния проблем! Нашите специалисти ще прегледат всеки един компонент от турбокомпресора, за да открият повредите и да установят евентуалната причина за появата на първоначалния проблем. Качеството на здравите компоненти също е предвидено, като за тях се правят измервания, за да се установи износването.

 

Всичко, свързано с турбокомпресорите, може да намерите на softelectronic.bg. Ако все пак ви е нужна повече информация относно турбото за селскостопански машини, камиони, индустриална и тежкотоварна техника, обадете ни се на тел.: 0876 461 010.