Продажба на ниви без спорове с роднини

Агрион съдейства за продажбата на идеални части от земеделски земи

Продажба на ниви без спорове с роднини

Ако сте собственик на част от земеделски терен, може да го продадете. Лидерът в поземлените отношения „Агрион“ вече има нови условия и облекчена процедура при този тип сделки, за да може желаещите да прехвърлят притежаваните идеални части възможно най-лесно и бързо.

 

Всеки четвърти арендатор е взел земя на лизинг

 

Компанията съдейства на всички желаещи, които притежават над 25% от площта на парцела, да сключат сделка за своята собственост, без да се налага да влизат в сложни и дълги преговори с останалите съсобственици. 

 

„Насочихме се към този сегмент за облекчение на нашите клиенти. Поради разпокъсаността на българското земеделие в момента големи парцели пустеят, тъй като са собственост на много наследници, част от които дори не живeят в България. За индивидуалните собственици често е много трудно да открият останалите стопани и да се снабдят с нужните документи, за да продадат целия терен“, коментират експертите от „Агрион“.

 

С новите правила всеки, който притежава над една четвърт от земеделски имот, може да посети офис на компанията, да се консултира през уебсайта www.agrion.bg или да позвъни на националния телефон 0800 111 66, за да сключи сделка за своята част от собствеността. 

 

 

Сделките с идеални части са сравнително нов сегмент от пазара. Доскоро преобладаваха тези с цели имоти. 

 

Заради честото неразбирателство или пък липса на контакт с останалите собственици обаче, все повече хора, които притежават идеални части, предпочитат да ги продадат или да ги прехвърлят на друг вместо да влизат в спорове или затруднения. 

 

При продажба на идеална част купувачите стават съсобственици с останалите физически или юридически лица, притежаващи останалата част от парцела.

 

Експертите на „Агрион“ могат да дадат безплатни съвети и на тези, които имат заплетени казуси с наследствени имоти. 

 

„Земята е един от най-ценните, макар и подценявани активи. Често заплетените казуси с наследници и арендатори обезкуражават тези, които имат собственост, да трупат доход от нея. Ние можем да помогнем и за разрешаването на тези проблеми, за да могат собствениците да печелят от земеделските си земи, без да се налага да плащат за скъпи консултации“, заявиха от „Агрион“.

 

Най-честите казуси, които разрешават юристите на „Агрион“, са наследствените. Често земята е разпокъсана между десетки собственици, някои от които живеят извън страната. Експертите на „Агрион“ са доказали, че могат да намират решения на такива случаи, дори с по 30 собственика от различни части на страната и чужбина.

 

За тези, които са решили да продават, „Агрион“ предлага безплатна оценка на имота, както и справедлива цена. За разлика от други компании „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот със специално създаден алгоритъм, който гарантира честна и коректна сделка.

 

Информация за „Агрион Финанс“ може да намерите на www.agrion.bg, 0800 111 66 или във всеки един от офисите на дружеството в цялата страна.