Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Продажбите на горска техника в Русия бележат спад

Продажбите на горска техника в Русия бележат спад

Цифрите говорят сами по себе си – ако през 2008 год. вносителите на горска техника в Русия преодадоха над 700 нови машини, то през 2009 са продадени едва около 100.

Въпреки ситуацията обаче, пазарният дял на John Deere в страната леко се повиши и компанията откри нов клон в Сургут.

Повечето нови машини през миналата година са продадени в Сибир. И ако през 2008 год. едва 30% от всичката горска техника е отишла в Сибир, а останалите машини са били за централната и европейската част на страната, то през 2009 г. делът на Сибир е 70%.

Сибирските дърводобивни предприятия в условията на криза доказват, че горската техника на John Deere позволява максимална производителност и печалби при минимални разходи.

Най-търсените машини John Deere за горското стопанство през изминалата година са били Feller Bunchers, Skidders, машини за обрязване на клони и чепове и товарачи. Пазарът на машини за обрязване на клони набира все по-голяма скорост, тъй като са изключително рентабилни. Те са надеждни и подходящи за суровите условия на работа в Сибир.

Въпреки тежката 2009 г, американската компания John Deere планира през 2010 г. да  увеличи значително присъствието си в Русия при производството на машини за горски терени, техника за прибиране и транспорт на дърва. Според Валентин Кушнерев, директор маркетинг и продажби за Русия в неравната борба с терентите, където няма пътища, машините на John Deere се представят отлично.

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Коментари
G. Draganov
на 03.11.2011 22:28:51
Bravo na Opticom i na tractor.bg za dobrata prezentacia i ka4estvenoto video![:bravo:]
Новачо Колев
на 14.11.2011 22:35:41
Отлична презентация! Радвам се,че чрез"Оптиком"винаги получавам актоална информация!Успехи![:bravo:][googd2]
Георги Паунов
на 18.11.2011 13:29:57
много добра презентация.Очакваме и други такива прояви.
Васил Паунов
на 18.11.2011 13:32:15
Чудесна презентация. Карам Лавердата с удоволствие.[:bravo:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug