Продълбочители за обработка на култури от Меркурий Агро и Ко

Продълбочители за обработка на култури от Меркурий Агро и Ко

Меркурий Агро и Ко представя продълбочители с висока здравина, собствено производство.

 

Най-малкият, PRESS1 е насочен към лозари, овощари и всички видове оранжерийни култури. Обработката на почвата с продълбочителя осигурява комуникация между въздуха и водата в почвата по оптимален начин. Работните органи на машината са изработени чрез топлинна обработка от стомана, чиято устойчивост е висока, което прави експлоатацията сигурна и ефективна.

 

PRESS2 – редови е продълбочител за окопаване на редови култури. Предназначен е за вкарване на въздух, облекчаващ проникването на влагата чрез накъсването на т.нар."почвена пета". Конструкцията позволява да се продълбочава до самите растения, но без да се нарушава цялостта на кореновата система. По желания на фермера работният захват може да се променя. Разполага с 2 тела. Важна роля на PRESS1 и PRESS2 е, че при интензивни валежи изпълняват функцията на дренаж, чрез който излишното количество влага се извежда и не позволява да бъде отмита повърхността от богатия на хумус слой.

 

PRESS3 е предназначен са за експлоатация в овощни и зеленчукови градини, оранжерии както и за обработка на лавандула, рози и др. трайни насаждения. Предимство е, че може да работи в земята, но без да разрушава повърхностния слой. Прониква в дълбочина до 45см.

 

PRESS4 и PRESS5 са подходящи както за овощари, така и за предсеитбена подготовка. Разполагат съответно с 4 и 5 тела, което ги прави особено подходящи за агрегатиране към малогабаритни трактори.

 

Всички продълбочители от серията са оборудвани със заменящи се шила на BELLOTA и система за защита от камъни чрез предпазен болт, всичко изработено от висококачествен материал, устойчив на огъване. Увеличават възможността за натрупване на влага в почвата. При интензивни дъждове, спомага извеждането на натрупалите се води, така че да не се получава заблатяване. 

 

Също така, аерират почвата за по-лесно проникване на кислорода, който стимулира плодородието. Отличителна черта на серията PRESS е, че може да се използва и с по-малки трактори, както и по-малки фермери. Конструкцията е проста и здрава, като позволява да се променя работния захват и междуредовото пространство. По желание на клиента може да се окомплектова с торовнасяне.

 

Меркурий Агро и Ко предлага изгодни условия за финансиране на селскостопанска техника.