Програма на Международното селскостопанско изложение ЗарАгро 2009

Програма на Международното селскостопанско изложение ЗарАгро 2009

От 10 часа на 13 май до 16.30 часа на 16 май 2009 г. на Летище Стара Загора се провежда Международното селскостопанско изложение ЗарАгро 2009.

Организаторите на изложението Експо Тим ООД и Фернет България ООД, с активната подкрепа и участие на Държавен фонд Земеделие, Община Стара Загора и на Тракийския университет предлагат на хората от аграрната сфера едно актуално и атрактивно събитие.

На площ над 12 000 кв.м се представят световни и национални марки: селскостопански машини и оборудване, товаро-разтоварна и транспортна техника, автомобили, агроекология, биотехнологии, растениевъдство, животновъдство, птицевъдство, пчеларство, кинология, цветарство, торове и химикали, растителна защита, хранително-вкусова промишленост, напоителни системи, оранжерии и оборудване, съхранение и опаковки, и много други продукти и услуги. Фирмите ще демонстрират всекидневно качествата на предлаганите от тях машини в действие.

Всеки ден ще се провежда Тест-драйв за автомобили на марките Хонда, Фолксваген, Рено, Махиндра и други.

По време на ЗарАгро 2009 Тракийският университет организира Четвъртата Бал¬канска научна конференция по животновъдство - BALNIMALKON. В аулата на университета Държавен фонд „Земеделие” ще представи информация за еврофондовете.

За посетителите на ЗарАгро 2009 се организират атракции с награди като надпреварата с трактори или състезанието за ловкост и смелост „Открадни агнето”. Богатата съпътстваща програма включва концерти на:

•Анелия - звездата на Планета-Пайнер

•Биг бенд Стара Загора

•Оркестър „Карандила”

•ЕОЛ Бенд

Агрофест зона за напитки и кетъринг с КЕН всеки ден за да утолим глада.

Всеки ден от 16.30 часа ще бъдат теглени наградите от томболата на ЗарАгро шоу, в която участват всички посетители.