Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Пролетната сеитба закъснява в цяла Габровска област

Пролетната сеитба закъснява в цяла Габровска област

Само една четвърт от миналогодишните площи със слънчоглед в община Севлиево е засята, съобщиха от Областната дирекция “Земеделие и гори”. Едва 5 500 са засетите с маслодаен слънчоглед площи в града и селата, докато преди миналогодишния Великден те са били над 20 хиляди декара.

Само 600 декара пък са посети с царевица за зърно. И докато при нея сеитбата може да продължи и до края на април, агротехническите срокове за слънчогледа изтекоха още в края на март. 

Пролетната сеитба закъснява във всички населени места на област Габрово. Причината е най-вече подгизналата земя, в която машините трудно можеха да влязат допреди седмица-две, обясниха стопаните. Като цяло обаче заради тежкото финансово положение на земеделските кооперации в селата засетите през тази пролет декари ще бъдат наполовина от миналогодишните.

От Областната земеделска дирекция съобщиха още, че 24 хиляди от общо засетите 40 хиляди дка с пшеница в общината са подхранени, но само 3 хиляди са третирани с хербициди. От ечемика са подхранени 5300 дка от общо засетите 9 хиляди декара.

Коментари
kalina
на 25.05.2010 13:15:34
nai krasiviq 6tand:)
Mitaka
на 25.05.2010 22:55:10
Уникален щанд, много хубаво видео !!! А за машините, нямам думи....[:driver:][:driver:][:driver:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug