Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Променят правилата за кандидатстване по ПРСР 2007-2013

Променят правилата за кандидатстване по ПРСР 2007-2013

До края на април екипът на земеделското министерство ще промени правилата за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 (ПРСР). Промените ще бъдат включени незабавно в наръчниците за кандидатстване по програмата като ще бъдат създавани на електронни досиета на бенефициентите.

Освен това експериментално проекти по две от отворените мерки на ПРСР ще бъдат разглеждани не в централата на Разплащателната агенция, а в областните земеделски служби. Това обясни вицепремиерът по европейските фондове Меглена Плугчиева по време на дискусията на тема „Ден на Европа – отвътре и отвън”, организирана от Българската стопанска камара, предаде Агенция „Фокус”.

В момента в Държавен фонд „Земеделие” са постъпили над 5300 проекта по програмата за селските райони и администрацията във фонда не съумява да ги обработи, обясни Плугчиева. Затова ще се премине към разглеждане на проектите в на областно ниво.

Плугчиева посочи още, че към общия ресурс на ПРСР ще бъде включен допълнителен ресурс от 28 млн. евро за изграждане на широколентов интернет в селските и труднодостъпните райони на страната.

Остава проблемът с недостатъчното бързото разплащане на проектите по европейските програма, посочи още тя. Съществува известна предпазливост и презастраховане от страна на управляващите органи на европейските програми да не допуснат грешки, което според Плугчиева е добре, но от друга страна разплащането трябва да се ускори.

Контролът в усвояването на средствата стои на преден план. Всички извършени промени в последните месеци дават резултати, посочи още Плугчиева.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug