Пръскачките Berthoud работят отлично при всякакви терени (ВИДЕО)

Пръскачките Berthoud работят отлично при всякакви терени (ВИДЕО)
Прикачните пръскачки Berthoud Ttacker са проектирани така, че да работят отлично както при равни полета, така и в пресечени местности и наклонени терени. За да докажат тази спосоност на френските пръскачки, от официалния вносител на марката за България фирма НИК демонстрираха възможностите на пръскачката в землището на зърнопроизводителя Георги Крачански от село Голям Върбовник, обл. Кюстендил.
 
Замеделецът обработва земите си в планински райони. Вече година работи с Berthoud Tracker и успешно се справя с предизвикателство да извършва качествено пръскане с минимални загуби.
 
 
Запознанството ми с фирма НИК е от миналата есен, когато оборудвах трактора си с GPS и автопилот. Когато вече дойде време да купя пръскачка, която отговаря на капацитета на моето стопанство, имах колебание между конкурентна фирма и НИК. Избрах фирма НИК поради това, че чисто технологично мисля, че изпреварват с една крачка всички останали, разказа Георги Крачански.
 
От НИК отчитат много добри резултати от използването на прикачната пръскачка Berthoud Tracker в полетата на Георги Крачански. Според тях това се дължи на някои важни характеристики от оборудването на машинита: Машината е оборудвана с окачване ActiFlex и 24-метрова щанга Axial. Комбинацията от двете дава много добро поведение в полето като машината се държи много стабилно в неравности в полето.
 
 
На пръскачката Berthoud Tracker 32-34 е монтирана допълнително система за автоматичен контрол за височината на щангите както и система за автоматично изключване на секциите при застъпване, което  улеснява много работата на оператора и предотвратява допускането на грешки, обясни Николай Тотев от НИК ООД.
 
При мен 75% от площите са планински и за мен беше важно пръскачката да бъде конфигурирана по начин, по който ще бъде максимално ефективна. В момента тя е с Actiflex окачване, Axial щанга с независими рамена, което в комбинация с Norac-а за тези пресечени терени и е просто перфектно. Задаваме на Norac-а 80 см. Височина и пръскаме e на 80 см., обясни земеделецът Георги Крачански.
 
От компютъра на пръскачката се задават всички настройки на пръскачката като норма, изключване на секции, управление на щанги, прибиране и разгъване. Машината разполага с джойстик, от който са дублирани функциите на компютъра. Джойстикът е също и дистанционно, като може да работи извън машината. Това е голямо удобство за проверка на дюзи, за настройване на скоростта на сгъване и разгъване на крилата, вдигане, сваляне и проверка на каквито и да е функции по машината, обясни експертът от НИК Николай Тотев.
 
 
За всяка машина в срока на нейната експлоатация е важно какви са разходите за поддръжка и ремонти, които допълнително оскъпяват направената инвестиция през периода на нейното ползване. В тази връзка Георги Крачански сподели: Сервизните момчета съм ги виждал, когато пускахме пръскачката и обучаваха екипа. От там нататък няма проблеми, няма за какво да ги виждам, но комбинацията с такива мениджъри и с такъв сервиз мисля, че няма аналог на българския пазар.
 
Допълнителна информация за пълното портфолио пръскачки Berthoud можете да получите от НИК - официален вностел на марката за България. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!