Пръскачките Tecnoma Laser гарантират прецизно и икономично пръскане

Пръскачките Tecnoma Laser гарантират прецизно и икономично пръскане

Престижният френски производител на пръскачки – Tecnoma, обнови своята гама самоходни машини от серията Laser. Благодарение на редица нововъведения, фермерите вече могат да разчитат на повече прецизност при пръскане, значителна икономия на препарати за растителна защита и надеждно функциониране на всички работни компоненти, категорични са от Тайтън Машинъри България АД – официален вносител на марката.


Нова стрела TEC-LINE R

Целта на TECNOMA бе да проектира стрела, която да може да замени няколко модела за висока гъвкавост и развитие. Ще се предлага във версии от 24 и 30 м.

 

Специални характеристики:

  • Голям брой секции за по-висока точност и намаляване на употребата на химикали (от 6 до 13 дюзи/ дюзи с INCS система)

  • Съвместимост с опции за « нови технологии » за развитие на прецизно земеделие

  • Защитена и непрекъсната линия на пръскане с отклонител, по време на работа, за да се намали турболентността от вятър и скорост

  • Намалена дължина на тръбата и оптимизиран диаметър (19 мм), за да се намали мъртвия обем

  • PENTAJET държачи за дюзи с интегрирани капаци (опция) за оптимално осветяване при работа през нощта

  • Система за свързване с помощта на настоящата технология на carrier: пневматични соленоидни клапани (при постоянна циркулация на стрелата с AGP) са доставени на една линия. Тази иновативна система позволява намаляване на връзките, за да се увеличи надеждността и да се спомогне модификацията на броя секции

  • Минимално разстояние от 250 мм между дюзите, за да се адаптира метода на приложение и покритие към специфичните култури

  • Хидравличен контрол на наклона (корекция на наклона) за работа при наклони от 40%

  • Рама на стрелата, която да посрещне вертикалното и хоризонталното натоварване
     



Иновативна NCIS система за прецизно пръскане

Земеделците могат да спестят значителни средства от скъпи препарати благодарение на иновативната система NCIS на Tecnoma. Тя регулира пръскането на всяка отделна дюза, благодарение на връзката си с терминала за прецизно земеделие и геолокация в кабината на пръскачката. Електронни модули (по 4 дюзодържатели на всеки) управляват индивидуално и чрез пневматика процесa на пръскане. Всяка една дюза може да бде отворена или затворена автоматично въз основа на данните от системата за прецизно земеделие.


Ново окачване на пръскащите щанги – Smart Active

Специална технологична разработка и нов патент на Tecnoma е системата за стабилизация на пръскащите щанги, която използва хидравличен цилиндър за корекция на наклона. Системата поглъща вибрациите и защитава превантивно от люлеене при неравности, като работи изцяло автоматизирано.


Богат избор на модели

Обновените серии самоходни пръскачки Tecnoma Laser са с новите падащи кабини, които допринасят за по-голямото удобство на оператора, както и за правилното разпределяне на центъра на тежеста и стабилността на машината при пръскане. Машините се предлагат с обем на резервоарите от 3200, 4200 и 5200 литра. Резервоварите за изплакване са с капацитет 450 л. Задвижването е 4х4x4 с максимална скорост 40 км/ч при плавно превклюване на предавките по време на пръскане. Двигателите са Deutz – 6 цилиндрови, с мощност 180, 200 и 240 к.с. В зависимост от нуждите на земеделците, колеята може да бъде регулирана от 2 до 3 метра, а клиренсът е до 1,25 м.
 



Оптимизирано и лесно управление чрез ISOBUS

Вече повече от 8 години Tecnoma използва своите Novatop ISOBUS терминали под мотото „Всичко в едно от Tecnoma”. В една единствена конзола, фермерите могат да интегрират данните от сеялки и торачки, които да дадат основата за по-прецизно и ефективно пръскане на зърнените култури. Всички функции на пръскачката, включително нормата на пръскане, работата на секциите, GPS приложенията, контролирането на работните процеси в реално време – са налични в кабината на оператора на голям и цветен тъч-скрийн дисплей – I Top.


Tecnoma – с грижа към Природата!

Безопасността на земеделците и грижата към природата са важен социален въпрос и един от основните приоритети на Tecnoma. За тази цел всички модели самоходни пръскачки са оборудвани със системи за безопасно зареждане, изплакване и външно почистване на стрелите и компонентите на машините.
 


Пълната гама пръскачки Tecnoma могат да бъдат закупени на лизинг или чрез инвестиционен проект по Мярка 4.1 от новата ПРСР 2014-2020. За детайлна информация и консултации се обръщайте към регионалните представителства на Тайтън Машинъри България АД или се обадете на националния номер: 0700-135-04

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!