Рапид КБ подари запомнящо се посещение за български фермери в Германия (ВИДЕО)

Рапид КБ подари запомнящо се посещение за български фермери в Германия (ВИДЕО)
Рапид КБ зарадва част от своите клиенти с вече превърналото се в традиция клиентско посещение на заводите за земеделска техника CLAAS и AMAZONE в Германия. Българските фермери имаха възможност да се запознаят отблизо къде и как се произвежда техниката, с която те работят на своите полета. 
 
Пътуването започна с посещение в завода на производителя на прикачна техника AMAZONE в град Hude, Германия. От екипа на Рапид КБ бяха организирали презентация, на която се представи историята на семейната фирма AMAZONE, както и иновациите в новите технологии при почвообработката, прецизното изсяване и торене. 
 

 
Посещението продължи с полева презентация на ротационния култиватор AMАZONE KG 4000, който показа завидна издръжливост в демонстрационно поле, пълно с камъни. След теста фермерите имаха възможност да се убедят, че по машината няма никакви поражения. 
 
 
Пред екипа на Трактор.БГ фермери споделиха впечатления от завода на AMAZONE: "Добих вече представа как се изработват машините, как се сглобяват. Видяхме и поточните линии, подредбата вътре на завода, складовите наличности – как се подреждат, как се командват. Останах очарован от самата организация на завода.”, посочи Ердоан Караманов, зърнопроизводител гр. Русе. Заедно с видяното в завода и добрите практики на производство, българските земеделци споделиха и впечатленията си от машините AMAZONE,  с които работят: 
 
Ердоан Караманов: “Тази пролет закупихме самоходна пръскачка AMAZONE Pantera, модел 4502 с 24 м щанги. Представя се блестящо в нашите терени, в нашите полета, с много добро качество на работа и за кратки срокове успяваме да приключим работата на полето. Разбира се, трябва да си модернизираме парка. Марката AMAZONE е една от марките, от брандовете, които могат да ни доставят тази техника и тези възможности да се модернизираме и да си усъвършенстваме парка.”
 
От своя страна продуктови мениджъри на фирма Рапид КБ бяха през цялото време част от групата и с големи подробности отговаряха професионално на всеки един въпрос, зададен към тях по отношение на машините. Те презентираха новите промоции, от които могат да се възползват фермерите до края на месец януари.
 
Николай Цеков, Продуктов мениджър Рапид КБ сподели: “От фирма Рапид КБ сме щастливи, че успяхме да доведем фермери от България да видят заводите на брандовете AMAZONE и CLAAS, които предлагаме на българския пазар. В заводите видяха качеството, с което се изработват машините и също така се запознаха и с някои нови модели, които вече се предлагат у нас. Това, което искам да отбележа е, че вече стартира акцията Ранна продажба, където имаме по-изгодни цени на определени модели и всички, които имат интерес към нея, могат да ни потърсят.”
 
Йенс Майснер, Експорт мениджър на AMAZONE за българският пазар, придружаваше групата клиенти и направи всичко възможно гостите от България максимално да се запознаят с производството и да научат много нови любопитни факти за семейната компания.
 

Йенс Майснер, Експорт мениджър на AMAZONE за България каза: “Земеделските производители имаха възможност да видят качеството на прикачния ни инвентар и високия професионализъм на служителите на поточните линии. С това доказваме пред нашите клиенти, че те трябва да се гордеят, ползвайки нашите машини в техните полета и да могат да разкажат на свои колеги наистина как и къде са направени.”
 
След ползотворното посещение на завода на фирма AMAZONE, българските фермери имаха възможност да потънат в коледната атмосфера на немския град Бремен. Там те успяха да се запознаят с историята на града, да видят известната статуя на Бременските музиканти и да се снимат за късмет с нея. За завършек на вечерта всички заедно с добро настроение опитаха известното немско греяно вино на Коледния базар.
 
На следващия ден посещението на клиентите на фирма Рапид КБ продължи с обиколка на завода на семейната компания CLAAS. Те имаха възможност да видят производството на комбайните и тракторите XERION. Посетиха и музей на бранда CLAAS, който се намира във фабриката във Harsewinkel. Там бе показано развитието на земеделската техника CLAAS през годините.
 
След обиколката на фабриката, бе организирана презентация на най-новите машини  CLAAS в близко стопанство – новaта серия комбайни CLAAS LEXION, иновативна техника за зелена линия и нови подобрени модели на тракторите.
 
 
Ето какво сподели за екип на Трактор.Бг собственикът на фермата Арнолд Льорман: “Основната ми дейност е свързана с фирма CLAAS от 40 години. Годишно имаме от 5000 до 6000 посетители от цял свят и предоставяме възможност клиентите да разгледат машините, да ги изпробват, да се докоснат до тях, да им бъдат обяснени, тъй като ние използваме високотехнологични машини и по-обикновени такива. Клиентите имат възможност да изпробват тези машини тук на място при нас.“
 
Българските фермери имаха възможност да видят най-новите модели машини и да споделят своето впечатление от видяното, да го сравнят с наличното в своя парк.
 
Ивайло Цанев, агроном във фирма ЕТ “Нава” разказа: “В стопанството си разполагаме с комбайни, трактори на CLAAS, всякаква прикачна техника на AMAZONE – сеялки пръскачки, торачки, телескопични товарачи на CLAAS, абсолютно всичко. Впечатли ме изключително много организацията, но ние видяхме много нови неща макар, че разполагаме с най-новите машини  на CLAAS.”
 
“Тази година закупихме CLAAS JAGUAR 850 с безредово приспособление Orbis 450. Да, като цяло нямахме проблеми с машината, работи на две смени и си върши работата прекрасно. Видяхме нови неща, които не сме виждали по нашите панаири, видяхме новите LEXION-и, това ни направи впечатление.”,разказа Тошко Тошков,  управител на фирма Агроблок.
 
 
След многото събрани впечатления и полезна информация, фирма Рапид КБ организира двудневна екскурзия за своите клиенти в немската столица - Берлин. Българската група направи панорамна автобусна обиколка на града, по време на която фермерите успяха да видят останки от Берлинската стена и да се снимат пред тях. Видяха различните пропускателни пунктове между ФРГ и ГДР, Бранденбургската врата. Разходиха се по централните площади на Берлин, посетиха и известния арт квартал в Берлин – Кройцберг. Разходиха се на традиционните немски коледни базари и  разгледаха още много атракции в центъра на немската столица. Клиентите останаха доволни и изказаха благодарност на Рапид КБ за отличната организация.
 
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!