Рапид КБ представи премиерно новата серия трактори Claas Atos (ВИДЕО)

Рапид КБ представи премиерно новата серия трактори Claas Atos (ВИДЕО)
Фирма Рапид КБ представи най-актуалните машини с марката Claas за 2015 г. по време на пролетното издание на изложението Бата Агро.


Акцент на щанда на компанията и премиера за българския пазар направи изцяло новата серия трактори Claas ATOS. Тя се позиционира в средния клас трактори, с диапазон от 76 до 109 к.с. и заема златната среда от широката гама мощности, които предлагат от Claas. Серията разполага с шест модела, сред които фермерите могат да избират най-подходящата за тях мощност, както и вида на двигателя – три или четирицилиндров.

 

Моделът Claas ATOS изложен на щанда на Рапид, беше с мощност 102 конски сили, с обща дължина 4.5 метра и голямо междуосово разтояние от 2.40 метра. Тези характеристики допринасят за високата стабилност на трактора, без да е необходимо специално голямо натежаване.




"Това са най-търсените, най-разпространените и най-употребяваните трактори в селскостопанските фирми, независимо от това дали става въпрос за зърнопроизводство, за малки, средни или големи селскостопански производители. Същевременно много подходящи за работа и в животновъдството предвид компактните си размери, височина, широчина и дължина", каза Ирина Ванкова, търговски директор в Рапид КБ.


Кабината на новия Claas ATOS е с височина 2.70 метра, което го прави изключително подходящ и за работа в обори и в селскостопански постройки. Покривът е усилен с люк, което дава възможност да се монтира допълнително челен товарач, изключително удобно и лесно за обслужване, с много добра видимост. Самата кабина по традиция е широка, удобна, много комфортна, само с 4 конзоли, което осигурява 360-градусова видимост на тракториста, изключително важно при работа с по-широк прикачен инвентар.


Фирма Рапид КБ изложи и най-големия комбайн CLAAS Lexion 780. Комбайнът е оборудван с гумени вериги Terra Trac, които допринасят от една страна за по-малкото отъпкване на почвата, а от друга позволяват на машината да работи в по-влажни условия. CLAAS Lexion 780 Terra Trac е с обем на бункера 12500 литра, като скороста на разтоварване достига 130 л./сек. Системата CEMOS AUTOMATIC, с която е оборудван комбайнът, предлага автоматична настройка на комбайна по отношение на: чистота на зърното, производителността, разходът на горивото и грижата за зърното. Когато операторът активира автоматичните функции, комбайнът сам регулира скоростта и затвора на ротора, скоростта на вентилатора, горния и долния отвор на ситото.


Ново при тази машина е Dynamic Cooling – охлаждането на двигателя, което засмуква чист въздух отгоре на машината и го прави като чадър, който не позволява вдигането на прах над машината да се засмуква мръсен въздух и да затруднява допълнително машината. Специално това охлаждане на тази машина спестява 42 коня, които влизат при работа на двигателя за жътва. Централното гресиране на тази машина позволява да се гресират точките, където е необходимо и така оператор, който незнае, че има точка за гресиране някъде по машината, се избягва тази грешка и машината се гресира на определени часове, обясни Страхил Стоянов.

 

Комбайнът Lexion 780 може да бъде оборудван със сензори за страничен наклон и страничен вятър, които позволяват равномерно разпределение на нарязаната слама по целия откос на машината и по цялата работна ширина на хедера. CLAAS Lexion 780 Terra Trac може да бъде оборудван с Cruise Pilot, който в зависимост от постъпващата маса в наклонената камера, регулира постъпателната скорост на машината като така се поддържа една постоянна производителност на прибираното зърно.

 

Подробна информация за всички продукти на CLAAS можете да получите от официалния вносител за България:

 

Рапид КБ ООД

тел.: (02)400 80 10

www.claas.bg

[email protected]

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!