Разнообразен прикачен инвентар представи Kverneland на изложението EIMA 2012

Разнообразен прикачен инвентар представи Kverneland на изложението EIMA 2012

Богата гама земеделски инвентар покриващ основните агро-технически мероприятия показа Kverneland на изложението EIMA 2012 в Италия.

 

Стърнищния култиватор Kverneland CLC Pro със 7 продълбочаващи органа предизвика интересът на фермерите. Той бе комбиниран с дискова брана и притъпкващ валяк. Всеки от продълбочителите е оборудван с 6-степенни амортисьорни държачи.

 

Посетителите на изложението видяха и различна версия на този култиватор с торовнасяне, който вместо с продълбочаващи органи, бе оборудван с двуредова дискова брана с работна ширина 5 метра.

 

Работната ширина на тези култиватори може да се регулира от 5 до 30 см. Те осигуряват отлично миксиране на почвата и се предлагат в модели с работна ширина от 3 до 7 метра. Подходящи са за трактори с мощност от 135 до 250 к.с.

 

Друг акцент на щанда на Kverneland беше и сеялката за окопни култури Accord с изсяващи модули Optimа HD със система за електронно задвижване и контрол на изсяването E-drive. Тази сеялка позволява изсяване върху растителни остатъци и се предлага в модели от 10 до 16 реда. Работната ширина е от 3 до 9,30 метра, а бункера за торовнасяне е с капацитет до 1650 литра. Сеитбените модули при тази сеялка позволяват смяната на дисковете за семена да се извършва без инструменти.

 

Системата E-drive дава уникални възможности на оператора. Освен прецизното изсяване, с нейна помощ може да се зададе желано междуредие, което да съответства на коловоз в нивата, в който последствие ще се движи пръскачка. E-drive модулът включва пълен електронен мониторинг на всички функции на машината; управлява се с тъч-скрийн дисплей и съвместим с ISOBUS терминал.

 

На EIMA 2012 бяха показани и новите модели навесни пръскачки Kverneland Rau iXter, които са с отличителен дизайн и впечатляващо високо качество на използваните компоненти. Тези пръскачки са с капацитет от 1000 до 1800 литра, като са оборудвани с иновативна система за очистване на резервоара за препарат, съвместими са с ISOBUS и са изключително лесни за управление от оператора в кабината на трактора.

 

Широко популярните в цяла Европа двудискови навесни торачки Kverneland също бяха представени на изложението. Моделът Exacta CL-EW е с обем 2000 литра и има компютърно управление, впосредством което по време на движение на трактора може да бъде задавана работна ширина на разпръскване до 28 метра, както и да се регулира нормата на торене.

 

За повече информация и цени на всички нови модели селскостопански машини с марката Kverneland, можете да се обръщате към търговските представителства на официалния вносител на марката у нас – Тайтън Машинъри България АД.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО:

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!