Разнообразие от иновации представи ЕТ Статев на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)

Разнообразие от иновации представи ЕТ Статев на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)
На тазгодишното есенно изложение БАТА АГРО, фирма ЕТ Статев представи революционни машини за нуждите на земеделските стопани. Един от основните акценти бяха двата нови модела на утвърдилите се на българския пазар сеялки Sfoggia.
 
 
 
Недялко Статев, управител на фирмата коментира пред камерата на Трактор.БГ: 
 
Тази година със сеялките Sfoggia имаме 2 нови модела машини, които предлагат една изцяло нова технология на пазара. В единия случай имаме сеялка за точна сеитба на рапица модел Sigma 5 Discover, като улеснението в тази сеялка е това, че тя може едновременно без да разглобяваме машината, да ползваме 8 реда по 70 см или 12 реда на 50 см, като това основно спестява време на клиентите. Сеялката традиционно е снабдена с торовнасяне, с безстепенна скоростна кутия – за бързина при нагласянето. 
 
 
Другият интересен модел от италианския производител Sfoggia, който ЕТ Статев презентира пред фермерите, бе пневматичната сеялка за окопни култури, с марка SFOGGIA модел Elektra. Това е една иновативна машина, с изключително много предимства. Сеялката е снабдена със специални колела, които ѝ позволяват да работи, освен при сухи, но и при по-влажни условия. Elektra се произвежда от 6 до 24 реда и се агрегатира с трактори от 90 до 300 к.с. Сеялката се предлага както навесна, прикачна, хидравлично сгъваема, така и телескопично сгъваема, според изискванията на клиента. 
 
 
Особен интерес сред земеделските производители предизвика една нова машина, с която събирането на боб, се превръща в приятно занимание. Управителят на фирма ЕТ Статев обясни повече: 
 
Другите новости, които имаме на щанда, това е машина на американския производител Pickett Equipment – машина, специално за събирането на боб, с която ръчният труд е вече в миналото. С тази машина успяваме да съберем при по-сухи условия, каквито имахме тази година, до 300 дка за 8 работни часа, а при по-добри условия може да се стигне дори до 500 дка. 
 
 
Разбира се, не липсваха и добре познатите на земеделските стопани трактори, с марката Steyr – високопроизводителни и функционални машини. На есенното изложение, официалният вносител на марката, представи моделите Profi 4110 и Multi 4095, трактори в големия сегмент.
 
 
Steyr Profi 4110 е изключително иновативен за своя клас. Тракторът се предлага с Power Shuttle трансмисия, с 16 предни, 16 задни скорости и напълно синхронизирана скоростна кутия, с максимална скорост до 40 км/час.
 
 
ЕТ Статев предлага решения, без конкуренция, и при справянето с тръни и клони, които завземат площите на полето. 
 
Другото, което присъства като новост на нашия щанд, това са мулчерите на фирма TMC Cancela. Това е испански производител, специалист в производството на мулчери за аграрно приложение, като те предлагат цялата гама машини, която започва от 1 до 6 метра в селското стопанство и машини за горското стопанство, които стигат до преработването на дънери с 55 см диаметър, което в този бранш е една доста солидна машина и на практика почти няма аналог. 
 
 
Традиционно на своя щанд, на голям интерес, се радваше почвообработващата техника с марка Quivogne, както и ремаркетата с доказано качество, от немския производител Fliegl.
 
Както всяка година, то и тази промоционалните условия за клиентите на ЕТ Статев не липсват. Управителят на компанията разясни повече:
 
За времето на БАТА АГРО, както и до края на месец септември предлагаме преференциални условия на машините, които ще бъдат нужни за следващата пролетна кампания, като тези промоционални условия са при ранни заявки, с които получават до 20% от цената на машините, които ще ви бъдат доставени за следващия сезон. Естествено работим с всички лизингови компании, от които можем да съдействаме на клиентите да получат по-ниски лихвени проценти. 
 
 
Подробна информация за пълното портфолио с машини и инвентар, които ЕТ Статев предлага, можете да получите на www.statev.info и на тел: 088 6099399 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!