Реформата за ОСП забуксува

Реформата за ОСП забуксува

 

Месец май мина и замина, а споразумение по реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП) така и не бе постигнато, както обещаваха от Португалското председателство. След фиаското на двата супертриалога сега се готви още един – на 24 и 25 юни.

 

Повечето държави членки изразяват увереност, че може да се стигне до съгласие през юни. Все още има много въпроси, които са затворени, и такива, по които позициите са сближени. Тя бяха тема на разговор на заседание на Специалния комитет по селско стопанство (СКСС) на 31 май в Брюксел.

 

Председателството разпространи документ с отворени въпроси, разделени в три категории – с постигнато съгласие, критични въпроси и блокиращи въпроси. На място беше обсъден подходът за преодоляване на критичните и блокиращи въпроси, съобщават от Министерството на земеделието в последния си бюлетин за ОСП. 

 

А какво следва оттук нататък:

•    На 14 юни на заседание на СКСС ще се направи подготовка за предстоящия триалог по Регламента за стратегическите планове;
•    На 16-17 юни ще има трилог на ниво служби, без министри и комисар;
•    На 21 юни СКСС ще обсъди резултата от триалога и ще се даде мандат за супертриалога на 24 и 25 юни;
•    На 28 и 29 юни ще проведе Съвет по земеделие и рибарство в Люксембург, на който ще се търси постигане на политическо съгласие. 

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg

 

Коментари
Maurice smith
на 13.03.2022 14:08
Cool you inscribe, the info is really salubrious further fascinating, I'll give you a connect to my scene. <a href="https://www.instafollowerspro.com/android-app">instagram followers free</a>
Добави коментар