Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Ретро трактор Ланц – Булдог продадоха в Търговищко на германец

Ретро трактор Ланц – Булдог продадоха в Търговищко на германец

80-годишен трактор  Ланц – Булдог (Lanz Bulldog), притежаван от бившето ТКЗС в търговищкото село Гагово, стана притежание на германски колекционер преди дни.

Историята започва пред повече от 12 години, когато части лица купуват бившата кооперация в селото. На входа й, поставен на постамент, седи и трактора, произведен през 40-те години на миналия век. Той „служил” в ТКЗС-то, и след това бил оставен като културна ценност., посочва Тарго Медия.

След като повече от десетилетие никой не предявил претенции към реликвата, собствениците на имота решили да го продадат, като придобит по давност. Направили необходимите питания в Министерство на културата, откъдето им обяснили, че трябва да им се издаде специална характеристика, че машината не представлява ценност. Такава характеристика им дават от великотърновския музей и те бързо намират купувач.

Тракторът е продаден за близо 10 000 евро.Използвани са снимки от Фейсбук страницата на село Гагово и от Тарго Медия.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug