Революция в подготовка на почвата при сеитба на рапица с Bednar

Революция в подготовка на почвата при сеитба на рапица с Bednar
Римекс Технолоджийс показа за пореден път погледа си в революционното, с презентация на иновативна земеделска техника. Демонстрацията бе част от платформата „Заедно в земеделието“, която се проведе в землището на фирма „Прис-Борислав Горанов“ в град Кнежа, в партньорство с Еуралис Семена, BASF и YARA. 
 
 
Акцент на събитието бяха машините за подготовка и сеитба на рапица. Културата остава на полето близо 10 месеца, а след прибирането й, веднага започва подготовката за следващата година. Тъй като времето е ограничено, а почвено-климатичните условия често са доста трудни, машините трябва да покриват всички изисквания на фермерите. Машините с марка BEDNAR се справят успешно с предизвикателствата, свързани с климата, ресурсите и други фактори. 
 
„Fenix е машина, която е с възможност за торовнасяне по време на работа, благодарение на агрегатираната Ferti-Box система. Ferti-Box системата или системата за внасяне на твърд тор може да се агрегатира към всички машини на марката BEDNAR. Има вариант за преден монтаж, за заден, за монтаж върху самата машина, така че да покрива напълно гамата от машини, която предлага фирма BEDNAR“, обясни инж. Пламен Петков, търговски представител в Римекс за Монтана.
 
 
Най-доброто поставяне на тора се постига именно чрез комбинацията на Ferti-Box и Fenix FO.
 
„В стърнищния култиватор имаме възможност за оборудване с работни органи, които са за обръщане на почвата, може да го подготвим само за аериране на почвата; може да го направим в комбинацията, в  която ни трябва към момента. Разстоянието на работните органи може да се изключва наполовина. Това, в комбинация с Ferti-Box може да позволи самата сеитба да стане в същите редове, в които е положен тора на оптималната дълбочина. Това е едно уникално решение, което е иновативно за българския пазар и затова искаме да го предложим на българските фермери, акцентирайки именно върху него“, разясни Петков.
 
След направената прецизна подготовка на почвата идва ред и на сеитбата. Как да постигнем качествена сеитба? Отговорът е лесен, с BEDNAR Omega OO. Това е сеялка, която позволява универсална сеитба след всякакъв вид обработка, перфектно копирайки терена, за да постигнете качество, от което се нуждаете.
 
„Бункерът може да бъде разделен на две – едната част да се използва за семена, а другата за торове. И тук пак фигурират торовете в машините. Това е заложено в концепцията на машините на BEDNAR. Рамата е изключително здрава, дисковете в предната част за обработка на семенното легло пак са два вида, в зависимост от предпочитанията на фермерите. Те могат да бъдат сферични дискове или aggressive дискове за по-добро миксиране на почвата“, допълни още той.
 
 
В рамките на събитието бяха представени и редица култиватори от семейството на BEDNAR – Swifter SO, при който последователността на работните операции е подбрана така, че подготовката на почвата да се извърши без загуба на влага.
 
„Култиваторите Swifter са също със своите предимства. Те могат да бъдат оборудвани с три вида работни органи, което отново е в зависимост от изискванията и желанията на фермера. Валяците в предната и в задната част на машината също са няколко вида – за по-тежки почви, за по-леки почви, за преовлажнени почви. Възможностите наистина са много. Машините на фирма BEDNAR са проектирани така, че да издържат на много тежки условия. Така че закупуването и инвестирането в една такава машина, оправдава инвестицията“, обобщи специалистът.
 
 
Atlas HO, е тежък дисков култиватор, с големи дискове, с диаметър 620 мм, който е подходящ за обработка на стърнища с голямо количество растителни остатъци; Swifter Disc XO, който е познат с високата си работна скорост и качество на работа и Terraland DO и TN, чието основно предимство е дълбокото разрохване на почвения слой, както и равномерното смесване и разпределяне на растителните остатъци в почвения профил. Работните ширини на култиваторите са от 3 до 18 метра, което напълно покрива диапазона от стопанства у нас.
 
 
По време на полевия тест бяха представени и най-новите машини с марката ER.MO и FarmGEM, с които Римекс Технолоджийс си партнира от няколко месеца.
 
 
„Такова събитие е необходимо в този формат, защото в земеделието участват много фирми, които се обединяват в една обща кауза – това е просперитета на фермерите. Нашите машини, които със своите качества допринасят за добра обработка и залагане на едни по-висок добиви, семената, торовете и препаратите, които са също на високо ниво. Цялата тази съвкупност определя още в самото начало по-високите резултати на фермера. Затова и ние искахме да участваме в това събитие със слогана „Заедно в земеделието“, защото да бъдем заедно в земеделието – означава да постигаме успешни резултати“, заключи Пламен Петков.
 
 
Цялостните решения, които Римекс Технолоджийс ЕАД предлага, може да видите онлайн на www.rimex.bg.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Добави коментар