Римекс 1 Холдинг ЕАД и Титан Машинъри Инк. ще обявят създаването на ново дружество

Римекс 1 Холдинг ЕАД и Титан Машинъри Инк. ще обявят създаването на ново дружество

В първия ден на изложението АГРА 2012 ще се проведе пресконференция и коктейл по повод учредяването на новото българо-американско дружество между Римекс 1 Холдинг ЕАД и американската компания Титан Машинъри Инкорпорейтед.

 

Името на новата фирма ще бъде Titan Machinery Bulgaria ( Титан Машинери България ).

 

Събитието по обявяването на новата компания е предвидено за 14 ч. в зала България на Конгресния център в панаирното градче в Пловдив. Официалния коктейл ще бъде от 15 до 17 ч.

 

Titan Machinery Inc. ( NASDAQ: TITN ) е  голяма компания, която разполага с наистина титанична търговска структура в САЩ, която обслужва пълно продажбено и сервизно обслужване на селскостопанска и строителна техника.  Фирмата има над 80 магазина и продава нова и употребявана земеделска и строителна техника, както и резервни части. Фирмата продава трактори и инвентар за най-големите стопанства, но също така покрива нуждите на всички фермери, дори тези на градинарите. Друга дейност, която Titan MAchinery Inc. извършва е отдаването на техника под наем, включително в строителството.

 

Проверка на Трактор.БГ показва, че в началото натози месец Titan Machinery Inc. води класацията за "Най-добре представящите се фирми", провеждана от престижната инвестиционно-анализаторска агенция Zacks.

 

Titan Machinery Inc. е дилър на CASE IH и New Holland - селскостопански и строителни машини. Централата на фирмата е в Северна Дакота, а дилърската мрежа покрива Айова, Минесота, Монтана, Небраска, Северна Дакота, Южна Дакота, Юсконсин, Уайоминг,  както и 2 търговски бази в Румъния.

 

В официално съобщение на Titan Machinery Inc. се казва, че компанията има сериозен интерес за придобиване на мажоритарен дял от дейността на българската компания Римекс 1 Холдинг ЕАД, имащата търговско-сервизни бази за селскостопанска техника в София, Добрич, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора, с което да стартира една сериозна експанзия на българския пазар.

 

Дейвид Майер, СЕО Директор на Titan Machinery Inc. заявява в официално комюнике на страницата на компанията : " Ние сме развълнувани да разширим нашето международно присъствие с придобиването на Римекс. Това придобиване ще ни даде възможност за увеличаване на нашите операции в Източна Европа след последната ни експанзия в Румъния и допълнително да се възползваме от глобалната икономика в тенеденциите на селското стопанство, за да допълним усилията ни за ключов растеж и в горната част на Средния Запад."

 

"България има богатството на продуктивната и запазена земеделска земя и селското стопанство е една съществена част от нейната национална икономика. Римекс работи от 1990 г. и започва да се занимава с продуктите от портфейла на CNH още през 1992 г.. В последната фискална година, компанията Римекс е генерирала приходи от около $ 37 милиона. Римекс ще продължи да бъде управлявана от сегашния си мениджърски екип, както и бившият собственик ще запази миноритарен дял в компанията.

 

Петър Кристенсън, президент на Титан Машини и Главен оперативен директор, заяви: "През последните двадесет години, екипът на Римекс е изградил силна мрежа със стратегически места из България и отлично изградени отношения с фермерите в цялата страна. Ние с нетърпение очакваме да работим с екипа на Римекс и прилагането на оперативния модел на Титан за дилърите на техника, като същевременно разразстваме нашия международни отпечатък. Ние сме уверени, че тези дилъри ще допринесат за продължаване на растежа в направлението, което водим. "


© 2012 Трактор.БГ

 

Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително !