Римекс подготвя силно участие в Добричкия панаир - Селското стопанство и всичко за него

Римекс подготвя силно участие в Добричкия панаир - Селското стопанство и всичко за него

Римекс 1 Холдинг ЕАД подготвя силно участие в Добричкия панаир "Селското стопанство и всичко за него" - 2011.


Новите серии трактори CASE IH, оборудвани със системата Efficient Power, спомагаща за повишаване на мощността на двигателя, намаляване разхода на гориво и увеличаване на производителността, ще бъдат показани от фирма „Римекс" на предстоящото издание на Добрички панаир.

 

„Селското стопанство и всичко за него", както се нарича изложението, ще се проведе от 30 Август до 3 Септември в спортен комплекс „Простор" в Добрич и за пореден път ще срещне интересите на всички фактори от селскостопанския сектор.
Римекс ще представи модели Puma CVX, които са първите трактори на CASE IH, чийто двигатели са оборудвани с технологията Efficient Power. Освен това системата ползват и новите машини от серията Magnum и Stieger.

 

Резултатите от тестовете на полето показват, че могат да бъдат спестени повече от 10 % гориво в сравнение с конвенционалния дизелов двигател. В същото време тази система повишава мощността и намалява времето за реакция на двигателя. Част от тази система е и катализатора за отработване на изгорелите газове SCR (Selective Catalytic Reduction), който спомага за покриване на TIER 4 изискванията за вредни емисии. Селективната каталитична редукция (SCR) представлява най-доброто достижение при високомощностните селскостопански машини за 2011 г. Важен момент при системата е, че SCR технологията не връща отработените газове обратно в двигателя както при конкурентните производители.

 

Друго предимство на тракторите е и системата за автоматичен контрол на производителността (АРМ), която спестява до 24% гориво благодарение правилното синхронизиране на трансмисията с двигателя. Тя е приложима както при работни, така и при транспортни операции. Независимо от теглената машина докато е активирана АРМ системата операторът единствено трябва да избере желаната постъпателна скорост.

В рамките на специализирания форум от Римекс ще насочат вниманието на фермерите и към тракторите от сериите Maxxum и JX, освен това ще може да бъде видян още телескопичен товарач Merlo34,7, който е истинско постижение на инженерите в името на потребителите. Телескопичните товарачи на Merlo работят не само на големи височини и разстояния, но покриват много по-голямо работно пространство, благодарение на голямата маневреност и компактност, с което се постига лекота и удобство.

 

Посетителите могат да очакват самоходна пръскачка Tecnoma Laser, която е здрава и комфортна, мощна и гъвкава, позволявайки бърз и лесен достъп до всяка точка. Нейният капацитет на резервоара е 4200 литра и дължина на щангата 24 м.

 

По отношение на прикачния инвентар ще може да се види сеялка Vaderstad RDA 600S, стърнищен култиватор Top Down , култиватор Vaderstad Carrier 650, торачка Kverneland Exacta TL, която е на най-високо технологично ниво. Бункерът на TL е допълнително изолиран от основната рамка с вградена теглителна система, което осигурява постоянен контрол на зареденото количество тор в бункера. Освен тях ще бъдат изложени и дискова брана Kverneland Visio с работна ширина от 3,80 до 6,30 м., с най-високо качество на работните дискове и лагери - изключително здрави и устойчиви на износване.

 

Дискова брана Salford 870 6,5 m, оборудвана с три редова палцева брана и единичен ролер за по-добра обработка, което спомага за по-качественото обработване на почвата и пести разходи: гориво, резервни части, време и работни заплати.

 

Фермерите ще могат да видят и продълбочител Salford, Култиватор Franquet модел Combigerm 6 метров и др.

 

© 2011 tractor.bg