Римекс показа в Добрич нови по-рентабилни машини и нова финансова програма

Римекс показа в Добрич нови по-рентабилни машини и нова финансова програма

На повече от  400 кв.м фирма Римекс 1 – Холдинг  показа най-новите модели Case по време на селскостопанското изложение в Добрич. Лидерът в роторната технология представи напълно преразгледани серии зърнокомбайни на 2009 г, които са по-икономични и производителни с 15-20%. Още в деня на откриването министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов остана много впечатлен от  роторния комбайн на Case – Axial Flow 9120 от  високопроизводителния клас. Той лично се качи в машината, за да я тества. Освен този, Римекс представи и комбайните от средния клас 7088 и 5088. Фирмата представи също тракторите Case от ниския и високия клас 95 JX, JXU 105, Puma 210, Puma CVX, Puma 165, Magnum 335, Quadtrac 535.

По време на изложението в Добрич Римекс акцентира върху новата финансова програма, която фирмата, съвместно с Ивеко Кепитъл и холандската корпорация Ойко Кредит, изготвиха за българските фермери. Финансовият лизинг без големи първоначални разходи, ще даде възможност за закупуване на трактор, от който се нуждаят по-дребните и средните стопани – серия  JX от 60 до 95 к.с. серия MAXXUM X-Line от 101 до 141 к.с. и серия  PUMA от 142 до 213 к.с. За по-дребните и средните фермери дилърът на Римекс Стартек Инженеринг ЕООД предложиха трактори с по-ниска спецификация и италиански прикачен инвентар.

Римекс показа и пълна гама прикачен инвентар на лидерите в бранша – брани и култиватори SALFORD, сеялки и култиватори VADERSTAD, сеялки и плугове KVERNELAND, култиватори JEAN DE BRU, както и прикачна пръскачка TECNOMA. Посетителите видяха също и балировачка LELY, торачка с EXACTA, както и телескопичен товарач MERLO.

“Римекс инженеринг груп” представи филтрите Donaldson, както и смазочните продукти Petro-Canada – резервните части, които са достъпни във всички региони на страната.

До този момент продажбите на Римекс се движат както миналата година и въпреки кризата, няма спад, коментира изпълнителният директор Румен Лазаров. Той каза още, че трябва да се създаде държавна политика за реализация на продукцията на българските производители, което ще подобри възможностите им за възвръщане на инвестициите и закупуване на нови машини.

Видео:

Представяне на РИМЕКС - Добрички панаир 2009
Представяне на РИМЕКС - Добрички панаир 2009