Римекс представи цялостна концепция за печелившо земеделие на БАТА Агро

  • 1157
  • 0
  • Новини
Римекс представи цялостна концепция за печелившо земеделие на БАТА Агро
За поредна година Римекс Технолоджийс надмина очакванията на своите клиенти и представи изцяло нова визия за печелившо земеделие по време на най-голямото изложение за селскостопанска техника БАТА Агро 2017. За да се убедят фермерите в качествата на машините, компанията демонстрира техните предимства на полето. 
 
 
„Направихме демонстрация, която беше доста успешна за нас, имаше над 300 души. Комплексните решения, които предлагаме от нашето портфолио, което е доста внимателно подбрано, не сме се изхвърляли с допълнителни марки, които да не ни вършат работата. Комбинираните почвообработващи машини на Bednar са вече доказани и доста харесани от наши клиенти и други клиенти. Нашият голям фокус беше на сеялката. Тя има доста преимущества, в сравнение с всички останали конкуренти“, коментира Марио Лазаров, изпълнителен директор на Римекс Технолоджийс пред камерата на Трактор.БГ.
 
 
Не случайно акцентът на презентацията бе именно към сеялката за слети култури Bednar Omega OO. Моделът позволява лесно и бързо засяване, с технологии за минимална обработка на почвата, на различни видове култури. Освен това с Omega OO земеделците могат лесно да постигнат качествената сеитба, която търсят дори и в много сухи почви, благодарение на големия натиск на сеещия ботуш, който е до 130 кг и електронната система за прецизно полагане на семена – PSP. 
 
„Едно от другите важни неща, което е фокусирано и върху животновъдите, това е нашата нова гама на Merlo товарачите, от които вече имаме малки модели, които са за затворени помещения. Подходящи са товарене и разтоварване на фураж, гледане на животни и изриване на всякакви отпадъци“, допълни Марио Лазаров.
 
 
По време на полевия тест бяха демонстрирани и другите добре познатите машини, с марката Bednar. Моделът Swifter SO 8000 F е с работен захват 8 м., при работа с него се постигат отлични резултати и перфектна подготовка на почвата за сеитба само с едно минаване, при максимална работна скорост, което от своя страна води до намалени оперативни разходи. Последователността на работните секции при култиваторите Swifter е подбрана така, че подготовката на почвата да се извърши без загуба на влага. Затова култиваторите Swifter заемат челни позиции в подготовката на семенно легло почти вече 10 години. Своят дебют на презентацията направи и тежкият дисков култиватор Bednar Atlas HO, който се отличава със своята здрава конструкция, предназначена за обработка на стърнища с дълбочина до 18 см и с голямо количество остатъци след жътва при сухи и тежки почви, благодарение на дисковете Aggressive с голям диаметър 660 мм. 
 
 
Изключение не направи и продълбочителят Bednar Terraland TN, чието основно предимство е дълбокото разрохване на почвения слой, както и интензивното смесване на растителните остатъци. С Terraland TN земеделците не само получават една алтернатива на оранта с плуг, но и цялостно възстановяване на почвения профил. 
 
Както Бе показана и самоходната пръскачка AGRIFAC добре позната на земеделците, която доскоро постави два световни рекорда в Австралия. 
 
 
За да бъде една компания лидер, тя трябва да задоволява непрекъснато нуждите на своите клиенти и да ги изненадва с нови технологии, които да бъдат ефективни за техните стопанства. Римекс Технолоджийс може да се похвали с това. Компанията не само налага решения, но предлага комбинирани обработващи технологии, които да задоволят всички изисквания. Доказателство за това е новото партньорство на компанията с два утвърдени бранда на пазара на земеделска техника в Европа – ER.MO и FarmGEM. 
 
“Изключително щастлив съм, че може да предлагаме своите продукти и на българския пазар, благодарение на Римекс Технолоджийс. Машините с марка ER.MO са познати в цяла Европа и са високо предпочитани, тъй като предлагат решение за едни от най-големите проблеми на полето. В рамките на БАТА Агро сме изложили дисковата брана ER.MO от серията DMX, която е една универсална машина, защото може да се използва както за обработка, така и за смесване на растителните остатъци. По този начин земеделците не само спестяват, но и печелят пари. Изложили сме и плугове, които могат да се адаптират към различни условия на работа и по този начин да гарантират перфектното позициониране на машината спрямо рамената на трактора”, обясни Марко Петруци, експорт мениджър в ER.MO.
 
По време на изложението земеделците имаха възможност да видят за първи път в действие и прикачната пръскачка на английската компания FarmGEM – INNOVATOR 3000.
 
“Благодарение на Римекс Технолоджийс имаме възможност да представим нашата нова генерация машини, които са изключително подходящи за България. Тук има много професионални фермери, които се нуждаят от професионални пръскачки, които да са надеждни, бързи и икономични. FarmGEM може да задоволи всичко това“, коментира Евелиана Алкснейджа, представител на FarmGEM за Европа пред камерата на Трактор.БГ.
 
 
FarmGEM INNOVATOR 3000 може да бъде модифицирана спрямо нуждите на фермера. Това е възможно благодарение на редицата опции, които пръскачката предлага, като хидравлични спирачки, променлива геометрия на стрелата, GPS оборудване и автоматичен контрол на секциите. Машината предлага на фермерите икономично решение с работен захват на стрелата 24 м. Пръскачката идва със система за самонивелиране и система против огъване и „подскачане“ на стрелата – anti-yaw damping, при работа върху набраздени и силно неравни терени, както и възможност за електрохидравличен контрол на функциите на стрелата от кабината на трактора.
 
„Римекс Технолоджийс е един от лидерите на пазара. Те са изключителни професионалисти. Смятам, че партньорството ни ще бъде успешно и това ще бъде един много добър опит за нас“, сподели Евелиана Алкснейджа.
 
Цялостните решения, които Римекс Технолоджийс ЕАД предлага, може да видите онлайн на www.rimex.bg.
 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар