Римекс - презентация на лозарска техника Gregoire и CASE

Римекс - презентация на лозарска техника Gregoire и CASE

Съвременна техника за лозарство с марките Gregoire, CASE, Gnagnarella и Clemens представи фирма Римекс в лозовите масиви на Винпром Пещера в пловдивското село Найден Герово.

Акцентът в демонстрацията бе поставен на прикачните гроздокомбайни Gregoire. Gregoire G 60, който беше показан, е най-големият в своя клас машини.  Конструкцията и качеството му са сравними със самоходната версия гроздокомбайни. Той притежава максимална маневреност  и лекота при работа като обработва площ  от 50-60 декара на ден, обясни пред Трактор.БГ Михаел Фете, експорт мениджър по праодажбите в Австрия, Германия, Швейцария, Централна и Източна Европа и Русия. Комбайнът обира само гроздовите зърна, а чепките оставя на стъблото. Това означава, че за да се запазят максимално качествата на плода, той трябва да се закара до ферментаторите най-много до 2 часа.

За транспортирането на набраното грозде беше представено високоповдигащо се специализирано лозарско ремарке Gnagnarella TBR 260. Тези ремаркета са с бункер, изработен от неръждаема стомана. Височината на повдигане и разтоварване  е 3.60 м като може да бъде със задно  и/или странично изсипване, вместимостта на бункера е до 5 тона.

Римекс показа по време на демонстрацията и специализиран лозарски трактор Case с изключителна маневреност, мощни спирачки и автоматичен преден двигателен мост . Оборудвани с 4 цилиндрови двигатели и мощностен диапазон от  65к.с. до 97 к.с. лозарските трактори CASE  отговарят на всички предизвикателствата в дейността на лозарите.

За пръв път в България беше представен специализираният лозарски култиватор Clemens Caro. Универсална лозарска машина, с която могат да се извършват както дълбоки почвообработки така и по – плитки пролетни култивации. Едновременно с това могат да се изпълняват комбинирани операции като разрохване, компактиране, дискуване, активно брануване.

 

http://tractor.bg/news.php?id=645&language=bg_BG