Римекс Технолоджийс ЕАД представи комплексни решения за лозари в Карнобатско (ВИДЕО)

Римекс Технолоджийс ЕАД представи комплексни решения за лозари в Карнобатско (ВИДЕО)
Римекс Технолоджийс организира полева демонстрация в лозовите масиви на ВИ „Братя Минкови“, в землището на карнобатското село Венец, като представи комплексни решения за лозари – актуални модели на почвообработващи машини за лозя и гроздоприбираща техника.
 
 
Компанията се стреми да предостави на българските фермери техниката, от която имат нужда. Машини, които са по-бързи, по-прецизни; с които могат да постигнат по-високи резултати и съответно да оптимизират разходите им. Марио Лазаров, изпълнителен директор на Римекс Технолоджийс разказа пред камерата на Трактор.БГ кои бяха акцентите на демо полето.
 
"Нашето портфолио е комбинирано, представители сме на двете марки Pellenc и Clemens, които са топ брандове. Показахме много специална пръскачка, нов модел на Clemens, демонстрирахме и комбинираният гроздокомбайн, на който могат да се монтират различни агрегати – пръскачки, машини за контурна резитба и др. Мисля, че с гамата, която снабдихме нашето портфолио напълно задоволяваме всеки тип клиенти – машините ни са перфектни и сервизът ни е на много добро ниво, като покриваме цяла България."
 
 
Присъстващите на полевата демонстрация имаха възможността да видят множество машини с марката Clemens, като най-атрактивна за тях бе специализираният универсален култиватор Hexagon 729. Щефан Лайбла, мениджър Продажби в немската семейна компания, разказа повече за техническите характеристики на машината:
 
"Изключително съм щастлив, че сме тук с нашите партньори от България, в лицето на Римекс, с които работим много добре. На полевата демонстрация, представихме част от нашите машини. Първо представихме нашата най-универсална и здрава машина култиваторът - Hexagon 729. Благодарение на трите работни органа, култиваторът обработва пространството между редовете и същевременно с отклоняващи се секции около лозите. Това е универсална машина, която може да се ползва за торене, култивиране и последваща обработка. Clemens Hexagon 729 е екологичният начин да произвеждате продукция, без използването на хербициди."
 
 
В рамките на презентацията бяха представени още два култиватора от портфолиото на Clemens, които завидно привлякоха интереса на фермерите. Teractiv DUO също е предназначен за обработка на почвата, но при него разликата е, че работните органи, предназначени за обработка на почвата в междуредието могат да бъдат лесно повдигнати, посредством сгъваемата рама и то само когато това е необходимо. Това е култиватор, който все още няма аналог на пазара.
 
 
Другото интересно решение, което Римекс Технолоджийс бяха избрали да покажат, бе култиватор, с хидравлично регулируема SB рама, която е с ширина от 80 см до 1,30 м, предназначен за работа в лозя. Щефан Лайбла, обясни: 
 
„Това е иновативен култиватор, оборудван с две отклоняващи се секции – дясната страна на машината е оборудвана с нож, ротационен култиватор и дефлектор за камъни, а на лявата е монтирана секцията Radius Selection, оборудвана с палцови разрохващи работни органи и назъбен диск.“
 
На демонстрацията в карнобатските лозя, земеделци видяха и една от най-новите машини в портфолиото на немската компания – пръскачката Clemens GSG NV2, оборудвана с редица опции, като колея с хидравлично регулиране за по-стабилно поведение на машината при хълмисти терени; хидравлично регулиране на разстоянието и височината на ръкавите, както и опция за следене на гумите на трактора. Освен техническите иновации, които допринасят за нейното бързо адаптиране към конкретния лозов масив, тази машина спестява редица време и разходи, благодарение на високата си производителност и икономичност. 
 
 
Прикачният инвентар бе агрегатиран към най-добрият партньор в лозарството – специализираните трактори Lamborghini, модел RS 90 DT, доказали се във времето като едни от най-икономичните, здрави, мощни за класа си и маневрени трактори. 
 
Друг голям бранд, от предлаганите машини в портфолиото на Римекс Технолоджийс, е френската компания Pellenc, от която земеделците видяха самоходният гроздокомбайн, от серия Optimum. Това бе и другият голям акцент на полевата демонстрация. Факри Соиси, мениджър Продажби във фирма Pellenc коментира какви са предимствата на машината пред другите й конкуренти на пазара. 
 
“Нашата компания има над 40 годишен опит в производството на машини за лозарството. Принципите, които ние следваме са винаги да бъдем в крак с иновационните технологии и да даваме ефективни решения на нашите клиенти. Точно затова избрахме и фирма Римекс да бъде наш партньор, тъй като тази компания, също като нас, познава много добре пазара, следва нашите принципи и в нея работят изключителни специалисти. За нас е много важно нашият партньор не просто да продава машините ни, но и да поддържа контакт с клиента, а също и да притежава професионална сервизна база. На тази демонстрация показваме гроздокомбайна Optimum, който още от самото си излизане на пазара, пожъна огромен успех. Той притежава много предимства спрямо предходни модели, като първо иновативният двигател, с който намалявате разхода си на гориво с до 43% на хектар. Благодарение на новата технология Selectiv Process, получавате селектиране на гроздовете или с други думи имате само зърна, което неминуемо рефлектира върху качеството на виното в положителена посока. Освен това с тази опция получавате с до 99.8% чиста реколта.”
 
 
Римекс Технолоджийс допълва своята продуктова гама с торовнасяне, благодарение на стратегическото си партньорство с Агрополихим АД, компанията има възможност да предложи на своите клиенти и висококачествени торове, които също бяха представени в лозовите масиви край село Венец. Според специалистите от Агрополихим именно течнототоровнасяне е бъдещето, което ще се наложи в последствие в България. Йордан Илиев, ръководител отдел Агроекология и почвознание в Агрополихим АД, сподели как оценява партньорството на двете компании. 
 
"Тъй като Римекс се възражда, нашето партньорство е от скоро, но се надяваме то да продължи и в бъдеще, тъй като цялата тяхна гама от почвообработващи машини включва торовнасяне, било то на конвенционални гранулирани торове или на течни, така че се опитваме да съчетаем и да комбинираме новите технологии, които да са икономически изгодни за фермерите, както по отношение на техниката, така и по отношение на торовете. Затова мислим и за в бъдеще да продължим нашето партньорство, както с презентации, така и при всеки един клиент, който би желал да работи и приложи нашите технологии."
 
 
Римекс Технолоджийс отново доказа, че не просто продава машини, а предлага цялостни технологични решения за лозарството – от обработката на почвата и резитбата на лозовите масиви, до високопродуктивното и технологично бране на гроздето. 
 
Повече информация за продуктовото портфолио с машини и инвентар, които Римекс Технолоджийс предлага, може да намерите на http://rimex.bg/ или на [email protected]

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!